У Харкові категорично не вистачає місць: хворих розміщують в коридорі

Раптова друга хвиля коронавіруса серйозно вдарила по стану багатьох лікарень, проте в Харкові ситуація вже стає критичною в зв'язку з нестачею місць.

Що там відбувається?

Заступник міського голови Харкова Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що в лікарнях вже просто не вистачає місця – там вже знаходиться на даний момент 811 осіб з пневмонією, а у 667 з них діагностовано коронавірус. Ліжка вже доставляються зі складу в холи і коридори, де після і містять пацієнтів, що надійшли. Завантаженість настільки велика, що іноді хворому доводиться почекати якийсь час, перш ніж звільниться ліжко від попередньої людини. Ліжка ніколи не порожніють – тільки виписали одного і відразу поклали на нього іншого, зайнятість завжди всі 100%.

Лікарняні ліжка в коридорах
Лікарняні ліжка в коридорах

Однак Горбунова-Рубан висловила думку, що рекорди Харкова будуть ще рости і це лише початок, а не межа. Зараз місцева влада вкладає максимум коштів для того, щоб надати лікарням можливість отримати ще більше лікарняних місць. Також проводиться робота над проведенням киснепроводу для всіх лікарень – наприклад, в міській лікарні №25 з 190 ліжок доступ до кисню мають тільки 29.

Природно, лікарі працюють надмірно багато, але, на жаль, уряд нічого не може з цим зробити – поки пандемія триватиме, вони будуть стояти і працювати цілодобово, а хворі будуть надходити і надходити, буквально пхаючи один одного з лікарняних ліжок.

Але все ж ми сподіваємося, що прогнози Горбунової-Рубан не підтвердяться і загострення в Харкові незабаром піде на спад.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини