У Росії чоловік, який щорічно робив флюорографію, помер від раку легенів

Лікарська недбалість коштувала чоловікові життя. Подробиці читайте далі.

Подія трапилася в Челябінській області, місто Копійськ. Про це повідомляє видання «Комсомольська правда».

Місцевий житель, Олександр Бобняк, як свідома людина, яка турбується за своє здоров’я щороку ходив робити флюорографію, помер від раку легенів.

Рак третього ступеня

Дружина загиблого, Алла, має намір судиться з медиками, які допустили таку жахливу помилку. Жінка розповідає, що у вересні 2019 роки її чоловік зробив чергове обстеження. Лікарі, які робили флюорографію сказали йому, що «легеневі поля чисті». А вже через місяць після цього обстеження у чоловіка з’явилися сильний біль в спині, ніяке лікування полегшити стан не допомагало. Через три місяці після появи болю в спині, лікарі зробили рентген і КТ, на яких виявили пухлину, розмір якої становив 10х11 см, це вже був рак 3-го ступеня.

Жахлива лікарська недбалість

Сімейна пара вирішила засудити лікарню, співробітники якої не побачили на флюорографії такої величезної пухлини і зажадав компенсацію в розмірі 800 тисяч рублів за моральну шкоду.

Страхова компанія організувала експертизу, в ході якої було виявлено, що ознаки новоутворення були помітні на знімках ще з 2014 року. Олександр Бобняк помер 22 вересня 2020 року.

Хід розслідування

За фактом смерті правоохоронні органи завели кримінальну справу (2 ч. статті 109, «Заподіяння смерті з необережності внаслідок неналежного виконання особою своїх професійних обов’язків»). По цій статті максимально можливе покарання – це 3 роки позбавлення волі і позбавлення можливості обіймати певні посади. Однак на даний момент слідство ще не визначило підозрюваних у цій справі.

Дружина загиблого, Алла, яка виступає в справі, як потерпіла каже, що в міру того обстеження в лікарні до флюорографії чоловіка мали відношення 2-3 рентгенолога. Хтось із них повинен був виявити проблему, помітити патології.

Сподіваємося, що правосуддя зуміє покарати винних медичних працівників і вберегти людей від таких «фахівців».

лікарська помилка
Лікарська помилка

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини