Як уникнути лущення та почервоніння: корисні поради від косметологів, як доглядати за шкірою обличчя взимку

Зима — справжнє випробування для нашого тіла. І йдеться не тільки про нестачу сонця та вітамінів, меншу кількість рухів та постійні холод і мороз, а й про нашу шкіру. Зокрема, одну з найчутливіших її ділянок — шкіру обличчя. Як доглядати за нею у холодну пору?

Взимку ми проходимо справжню школу виживання: нестерпні холод та мороз, безліч шарів теплого одягу, нестача вітамінів та сонячної енергії, увімкнення режиму енергозаощадження і бажання відпочити. Однак, до переліку труднощів зими також входять проблеми зі шкірою.

Тому, як варто доглядати за шкірою взимку, аби уникнути лущення і почервоніння та зберегти пружність та еластичність шкіри? Для цього косметологи підібрали сім порад, які  допоможуть вам мінімізувати вплив зимового холоду на шкіру обличчя.

Перша порада

Варто пити багато води, аби поновити її нестачу в організмі.

Друга порада

Раціональне харчування — запорука успіху. Їжа, яка потрапляє у наш організм, має чи не найбільший вплив, на нього. Тому взимку необхідно, як ніколи, не вживати дуже жирних страв і тих продуктів, у які входить значна частина цукру.

Третя порада

Слідкуйте, аби ви отримували необхідну кількість вітамінів. Особливо, в організм у цей час має надходити вітамін D.

Як правильно доглядати за шкірою обличчя взимку?
Як правильно доглядати за шкірою обличчя взимку?

Четверта порада

Правильно вмиватися — це ціла наука. Експерти радять не вмиватися гарячою водою, не використовувати мило зі значним вмістом лугу чи щадні очищувальні засоби. Також уникайте скрабів та тертя обличчя. Надавайте перевагу засобам для очищення без спирту чи сульфатів.

П’ята порада

Для нового сезону – новий зволожувальний крем. Цей елемент має підходити за кожним сезоном. Зокрема, у зимовий період часу надавайте перевагу тим засобам для зволоження, у які входить сечовина, гліцерин, гіалуронова кислота, силікон, сорбіти та олії.

Шоста порада

Догляд за шкірою обличчя має бути не тільки зранку чи вдень, а й перед сном.

Сьома порада

Губи та шкіра навколо очей потребують окремої уваги. Гігієнічна помада чи бальзам завжди мають бути з вами. А от матові помади треба відкласти в цей період, як і відкласти звичку облизувати вуста на холоді.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини