Як тварини допомагають людям позбутися від захворювань

Чому варто завести домашню тварину: найвагоміші причини для тих, хто дійсно любить собак і котов.

Неймовірні факти. Як тварини допомагають людям застерегти і вилікувати хвороби.

Собаки відчувають рак у людей

Дослідження показали, що собаки успішно розпізнають рак в 91% випадків. З чим же це пов’язано? Все просто, собаки відчувають рак за запахом. Справа в тому, що в нюху, як людей, так і тварин, є рецептори запаху, які дозволяють нам його розрізняти. У людському організмі таких рецепторів приблизно 6 мільйонів, а в організмі собаки 300 мільйонів.
Оскільки більшу частину часу собака проводить зі своїм господарем – можна зробити висновок, що собака досконало знає його запах. Як тільки в людському організмі відбуваються якісь зміни в біологічних процесах – собака відчуває це по запаху.

Під час досліджень, які проводили американські вчені, собаки породи Бігль правильно впізнали 96% наданої крові, хворих на рак людей.

Кішка в будинку і довголіття

У котячого муркотіння є цілющі властивості
Вчені вже давно провели експеримент і довели, що люди у яких в будинку кішка – довше живуть. І хоча офіційно це не пов’язують з тим, що муркотіння котів сприяє зціленню – така ймовірність є.

Все тому, що частоти, які сприяють загоєнню кісток, рівняються 25 і 50 герц. Саме таку кількість герц присутній в діапазоні муркотіння кота або кішки.

Цей факт так само роз’яснює, чому ці тварини мурчат в той час, як відчувають біль.

Домашні тварини допомагають подолати депресію

Вихованці допомагають боротися з психічними захворюваннями такими як: аутизм, гіперактивність, дефіцит уваги.

Тварини мають властивість віддачі такого спілкування, яке людина надати не в змозі. Прогулянки з собакою, догляд за кішкою або навіть хом’ячком відволікають людину від поганих думок і тривожності.

Також домашні тварини, а особливо собаки чи кішки, підвищують сенсорне сприйняття у аутистів.

А найголовніше, що усвідомлення того, що ваша тварина безмежно любить вас, незважаючи ні на що, зменшує психічний тягар депресій та психологічних розладів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини