Ботокс може допомогти при біполярній депресії і соціальній тривожності

Ви все ще впевнені, що ботокс це тільки для тих, хто хоче молодо виглядати і не мати мімічних зморшок? А ось і ні! Вчені довели, що крім побічних ефектів для вашого організму, ботокс може вам допомогти позбавитися від депресії.

Що таке ботокс?

Ботокс – це речовина, отримана з ботулінічного токсину А, яке тимчасово паралізує м’язи.

Всі ми знаємо, про те що ботокс використовується в косметології для розгладжування шкірних мімічних зморшок. Але вчені довели, що ін’єкції краси можуть допомогти впорається з мігренню, м’язовими спазмами та зменшити потовиділення.

Нові дослідження показують, що ботокс може бути ефективним засобом для лікування депресії. Депресія є поширеним психічним станом, що характеризується постійним відчуттям безнадійності і смутку. Багато людей використовують комбінацію антидепресантів і терапії, щоб допомогти впоратися зі своїми симптомами.

Ботокс в косметології
Ботокс в косметології

Тим не менш, деякі люди можуть відчувати неприємні побічні ефекти від антидепресантів. Часто їм доводиться пробувати кілька різних антидепресантів, перш ніж знайти той, який їм підходить.

Ботокс може бути ефективним варіантом лікування депресії, яка застосовується поряд з антидепресантами.

Терапія ботоксом

Попередні дослідження показують, що ботулінічний токсин типу A може грати роль в лікуванні біполярної депресії і соціального тривожного розладу.

У двох невеликих серіях випадків ін’єкція БТ в глобеллярную область обличчя – область між бровами і над носом – зменшила симптоми резистентної до лікування біполярної депресії, а також соціальну тривогу.

Використання ботокса в лікувальних цілях
Використання ботокса в лікувальних цілях

У першій серії випадків 4 з 6 людей з біполярним розладом з епізодами депресії від середнього до тяжкого ступеня відчували стійку ремісію після лікування BT.

У останніх двох пацієнтів спостерігалося зменшення депресивних симптомів, і одному вдалося уникнути другого етапу ЕСТ.

У другій серії випадків у 3 з 6 жінок з тривалим стійким до лікування соціальним тривожним розладом після лікування БТ спостерігалася стійка ремісія. Решта випробували зменшення симптомів соціальної тривоги.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини