«Свинка Пеппа» шкодить лікарям: як дитячий мультфільм пов’язаний з професійним вигоранням медиків

«Свинка Пеппа» шкодить лікарям. Як вважають медики Великобританії, цей дитячий мультфільм безпосередньо пов'язаний з їх професійним вигоранням.

Терапевт з Великобританії вважає, що «Свинка Пеппа» шкодить лікарям. Як же саме дитячий мультфільм пов’язаний професійним вигоранням медиків?

Кетрін Белл, так звуть обвинувачку, опублікувала в науковому журналі «British Medical Journal» статтю про причини, за якими мультик погано відбивається на лікарях. Вона вважає, що через його перегляд у дітей та їх батьків виникають хибні уявлення про те, в чому конкретно полягає лікарська робота.

Варто відзначити, що в останні роки британська охорона здоров’я терпить кризу — медики не встигають прийняти всіх пацієнтів, в лікарнях не вистачає місць. Ось Кетрін і знайшла причину — величезна популярність «Свинки Пеппи», де абсолютно нереалістично показані як хвороби, так і дії медичних працівників.

Свинка Пеппа с родителями и доктором Медведем
Свинка Пеппа з батьками та доктором Ведмедем

Як заявила Белл, в мультфільмі доктор Ведмідь приходить до Пеппи через мінімальні приводи, виписуючи їй гори ліків, навіть якщо показань для цього недостатньо. До того ж симптоми проблем зі здоров’ям Свинки не повинні викликати жодних занепокоєнь.

У багатьох випадках лікареві було достатньо проконсультувати батьків головної героїні мультика по телефону або ж запропонувати їм привести її на прийом, а не ходити до них додому. В одній із серій про кашель доктора Медведя неодноразово викликають додому, в результаті чого він і сам починає хворіти.

Вызов педиатра на дом
Виклик педіатра додому

Точно таке ж явище може відбуватися і в реальному житті. Частково через високу популярність мультфільму мами з татами занадто часто просять педіатрів особисто відвідати дитину.

Як не дивно, але колеги Кетрін підтримали її думку і попросили батьків оцінити, чи зможуть вони самі впоратися з нездужанням дочок і синів, перш ніж знову викликати лікаря.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини