11-річна дівчинка пропливла 2600 вздовж Ла-Маншу

Дівчинка зробила це, щоб зібрати гроші на порятунок вимираючих видів тварин.

Рубі Йеллінг – 11-річна дівчинка, спортивні досягнення якої закладені в генах. Дочка Ліз і Мартіна Йеллінгів, двічі олімпійців і експертів з бігу відповідно, Рубі вирішила зробити власний подвиг.

Мама, Ліз Йеллінг – колишня партнерка Поли Редкліфф по тренуваннях і призер Олімпійських ігор. Вона тренує досвідчених марафонців, щоб допомогти їм «досягти більшого, ніж вони думали раніше», – йдеться на її веб-сайті.

Рубі пропливла 2600 м уздовж Ла-Маншу від пірса до пірсу. Починаючи з пірсу Боскомб і закінчуючи пірсом Борнмута, це була найбільша дистанція, яку вона коли-небудь пропливала без гідрокостюма. Ця вражаюча подорож була направлена на збір грошей для фонду зникаючих видів Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

«Мої улюблені зникаючі види: сніжний барс і дюгонь (який трохи схожий на моржа/ морського лева)!» – каже Рубі. «Оскільки їх залишилося не так багато, тепер нам потрібно внести зміни, тому що в іншому випадку в цей список буде додано більше видів, і він буде ставати все більше і більше, якщо ми не змінимо наші шляхи.

«Складені разом дрібниці можуть мати більший вплив», – додає вона.

Рубі також зобов’язується припинити купувати продукти харчування, що містять пальмову олію, в спробі захистити дорогоцінні лісу світу, і вона вибрала важливу благодійну організацію, щоб зібрати гроші.

WWF знаходиться в центрі глобальних зусиль щодо вирішення світових екологічних проблем, захисту навколишнього середовища, боротьби зі зміною клімату і надання людям можливості використовувати тільки свою справедливу частку природних ресурсів.

На даний момент Рубі зібрала на своїй сторінці JustGiving понад 1700 фунтів стерлінгів (понад 60 тисяч гривень). Повідомляючи своїм учасникам про свій прогрес, вона пише: «Я зробила це!! Це було далі, ніж здавалося, але в підсумку я пропливла 2600 метрів, і мої ноги здавалися желе, коли я вилізла з води, і мій язик онімів від солоної води. Мені це дуже сподобалося, і я дуже рада, що мені вдалося зібрати так багато грошей для WWF ».

Папа, Мартін Йеллінг розповів виданню Euronews про те, як Рубі прийшла до нього і сама запропонувала амбітне плавання.

«Рубі захоплена навколишнім середовищем, нашими океанами, дикою природою і збереженням тварин, з якими ми живемо на нашій планеті», – пояснює він.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини