У львівській лікарні виходили недоношену трійню вагою до півтора кілограма

Трійнята народилися на 32 - 33 тижні вагітності у львівському перинатальному центрі. Це перший випадок в місті, коли виходили новонароджених з такою маленькою вагою саме в перинатальному центрі.

Скоро Аліна, Вероніка і Каміла поїдуть додому. Вони місяць боролися за своє існування у львівському перинатальному центрі. Дівчатка народилися екстреним кесаревим шляхом на 32 – 33 тижні. Найменша дитинка народилася з вагою 1360 грам, а сама “важка ” з трійнят – з вагою 1650 грам.

Завідуюча інтенсивної терапії розповідає, що за протоколом недоношені і мало вагові діти проводять кілька днів після народження в перинатальному центрі, а пізніше відправляються в дитячу лікарню для “набору ваги “.

недоношена трійня
Недоношена трійня

“Але, випадок з Камілою, Веронікою та Аліною у нас перший, так як ми їх виходили тут у себе в перинатальному центрі ” – говорить завідуюча.

У трійнят був респіраторний дистрес. Вони перебували у відділенні інтенсивної терапії новонароджених на штучній вентиляції легенів, а потім були переведені в постреанімаційну палату.

Персонал пренатальні центру
Персонал перинатального центру

Також нагадаємо, що в 2018 році в Дніпрі народився найменший малюк країни, якого успішно виходили медики. При народженні маленький Захарчик важив 470 грам і був ростом в 28 сантиметрів. Захарчик також був двійнятком, його брат Марк народився трохи важчим – 700 грам. Захар потрапив в офіційний український реєстр, як самий маленький українець від народження, який вижив.

Лікарі допомагали боротися за кожен грам ваги з перших днів малюків і їх виходжували два з половиною місяці. Їх мама не втрачала надію і знала, що лікарі врятують її таких бажаних малюків.

У плані виходжування недоношених дітей сучасна медицина зробила величезний крок. За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я – 18% ранніх пташок виростають абсолютно здоровими без будь-яких відхилень від норм розвитку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини