Як позбутися від похмілля за допомогою трав і народних засобів

Позбутися від похмілля можна не тільки за допомогою таблеток, але ще і різними народними засобами з використанням лікувальних трав.

Перед більшістю дорослих людей хоча б раз у житті поставало питання про те, як позбутися від похмілля. Це зовсім не означає, що всі ми алкоголіки, адже перебрати дуже легко, особливо тим, хто п’є рідко і відповідно не вміє цього робити. На ранок після вечірки може так боліти голова і нудити, що й жити не хочеться, тому в нашій сьогоднішній статті ми поділимося ефективними народними засобами, які полегшать стан.

Від чого трапляється похмілля

В алкоголі міститься етиловий спирт і це саме він згубно відбивається на організмі, якщо прийняти його у великих кількостях. Дана речовина миттєво всмоктується в кров, переробляє його печінка. В результаті перетворення етанолу з’являється ацетальдегід, який потім перетворюється в оцтову кислоту.

Варто відзначити, що він в 10-30 разів більш токсичний самого спирту, а при надлишку спиртного печінка не справляється і в результаті ацетальдегід накопичується в організмі, викликаючи такі неприємні симптоми, як головний біль, сухість у роті, пітливість, нудота і дратівливість. Крім того, похмільний синдром обтяжують жирна їжа і хронічні хвороби, наприклад, гастрит, хвороби жовчного міхура і печінки, коліт.

Болить голова з похмілля
Болить голова з похмілля

Як йому запобігти

Зрозуміло, що чим менше вип’єш, тим менше ймовірність прокинутися з «квадратною» головою. Але якщо вже привід не дозволяє відмовитися від випивки, перед тим, як почати пити, поїжте. За рахунок цього алкоголь буде всмоктуватися повільніше і ви менше сп’янієте.

Також дуже важливо, крім міцних напоїв, пити багато води. Вона допоможе скоротити втрату рідини, до того ж з нею ви і спиртного вип’єте менше. Ще не варто змішувати різні напої — якщо вже почали пити вино, значить до кінця вечора пийте тільки вино.

Вечірка з алкоголем
Вечірка з алкоголем

Трави від похмілля

До найсильніших трав від похмільного синдрому відносяться:

  1. М’ята — очищає організм від токсинів, позбавляє від спраги, бореться з нудотою, покращуючи тим самим травлення, і нормалізує тиск. Чайну ложку листя рослини залийте чашкою окропу і дайте настоятися 10-15 хвилин. Підсолодити засіб можна додаванням меду.
  2. Пустирник — знімає нервозність, приводить артеріальний тиск в норму, відновлює роботу шлунково-кишкового тракту. На склянку окропу візьміть столову ложку трави і залиште напій в термосі на пару годин, після чого пийте кожні 3 години по половині склянки.
  3. Ромашка — полегшує головний біль, заспокоює роздратований шлунок, сприяє нормальному сну і усуває дратівливість. Просто зробіть ромашковий чай і випивайте по 100 мл 2-3 рази на добу.
  4. Імбир — відмінно справляється з нудотою при похміллі, заспокоює, розслаблює і захищає серце від шкідливого впливу алкоголю. Подрібнений корінь імбиру додайте в гарячий зелений чай, настоюйте близько 20 хвилин, додайте пару столових ложок лимонного соку і мед за смаком.
  5. Звіробій — тонізує, усуває слабкість і млявість, полегшує загальний стан, включаючи головний біль і роздратований шлунок. 4 ст. л. трави подрібніть і залийте літром гарячої води. Почекавши 2 години, починайте пити настій протягом дня по півсклянки.
Трави від похмілля
Трави від похмілля

Пам’ятайте, що кожен організм справляється з похмільним синдромом по-різному і щось з перерахованого конкретно вам може не допомогти. Тому, крім зазначених засобів, не забувайте про наваристий бульйон, який допоможе швидше вивести токсини, огірковий розсіл для позбавлення від нудоти і мінеральну воду.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини