Вирішила поборотися з бур’янами на городі методом агроволокна: екологічно, ефективно і без неприємного запаху

Найголовніший ворог будь-якого городника – це бур'яни. Розповідаємо про простий спосіб, як позбутись від них за допомогою найпростішого агроволокна – швидко та надійно

Кожен досвідчений городник, який точно знає свою справу, без сумнівів заявить – бур’ян є найбільшим ворогом будь-кого. Для боротьби з ненависною травою вигадали чимало способів і методів, але найпоширенішим є мульчування ґрунту. Такий процес передбачає створення на землі додаткового захисного шару – покриття на поверхні ґрунту, яке здатне регулювати вологість і температуру верхніх шарів землі.

Крім того, що мульчування перешкоджає появі бур’янів, така процедура виконує і ряд інших корисних функцій. Так, наприклад, завдяки мульчуванню можете стимулювати появу корисних мікроелементів, знизити ризик появи хвороб, захистити рослини від шкідників і комах, підтримувати температуру, влітку захистити від спеки, взимку – від холоду.

Існує декілька видів мульч – органічна та неорганічна. Агротекстиль належить до другої категорії та користується особливою популярністю з ряду причин. Зокрема, городники та фермери часто надають первагу такому типу мульчі, адже агроволокно чудово пропускає вологу, повітря та не перешкоджає проникненню в ґрунт усіх корисних речовин.

Як захистити город від появи бур'янів за допомогою агроволокна
Як захистити город від появи бур’янів за допомогою агроволокна

Мульчування, за порадами досвідчених городників, найкраще проводити на самому початку весни. Тоді ґрунт вже встиг відтанути, але при цьому не встиг підсохнути. Коли в землі міститься багато вологи, а бур’яни не почали зростати, потрібно проводити мульчування. Експерти зазначають, що перед початком проведення мульчування потрібно обов’язково розпушити землю.

Крім того, додають досвідчені городники, поливати землю, з якою ви виконали махінацію мульчування, потрібно рясно, але не дуже часто. Вдруге ґрунт мульчують восени, коли після осінніх дощів земля насичена вологою, але ще не встигла охолонути.

Популярне

Подібні новини