Як правильно поливати кабачки у липні в саму спеку: золоте правило по догляду за врожаєм кабачків

Кабачки - невибаглива овочева культура, але потрібно дуже добре слідкувати за поливом та підгодівлею. Липень - найспекотніший період, під час якого потрібно забезпечувати овочі необхідним рівнем води.

Овочеві культури вимагають дуже багато правильно догляду. Часто навіть досвідчені фермери та садівники припускаються помилок, але якщо знати, як правильно підгодовувати та поливати рослини – ваш врожай дуже багатим на плоди. Сьогодні ви дізнаєтеся, як правильно поливати кабачки під час мильної спеки у липні.

Для того, щоб розібратися у поливі кабачків, потрібно знати правила догляду. Їх не дуже багато і вони доволі прості, але найважливіше – не забувати про них. Найперше, що потрібно зробити – це обрати правильні сорти кабачків для посіву. Вони повинні бути перевіреними не одним посівом, щоб можна було точно сказати, що це хороші плоди. Також варто звернути увагу на згущення грядок. Цього взагалі робити не потрібно, а поливали варто в міру висихання землі. За цим потрібно добряче слідкувати, інакше, ви ризикуєте затопити весь врожай і зіпсувати його.

Як правильно поливати кабачки у спеку, щоб не пропав врожай

Як правильно поливати кабачки

Вода повинна проникати до землі на 50 см. З початку липня та до кінця серпня ця овочева культура потребує особливої уваги. В цей період кабачки починають плодоносити та цвісти. Категорично заборонено використовувати для поливу кабачків холодну воду. Вона повинна бути кімнатної температури, приблизно 20 градусів. Якщо земля в більшості складається з піску, тоді потрібно поливати частіше, а якщо з глини – рідше, бо глина набагато краще утримує вологу.

Не забувайте видаляти пожовклі листочки та слідкувати за хворобами. Підживлення також є дуже важливою складовою, саме тому не забувайте про дріжджі, золу, настій кропиви та інші добрива для кабачків.

Популярне

Подібні новини