Після цього чорну бузину ніколи не викидаю: топові рецепти, які укріплюють імунітет та дивують смаком

Ви ніколи не чули про страви з чорної бузини? Редакція "Добрих новин" підібрала для вас дуже цікаві та гарні способи приготування цієї нестандартної ягідки.

Чорна бузина – недооцінена рослина на наших городах, тому що в їжу можна використовувати як її плоди, так і квіти, і молоді пагони. Крім того, рослина має фітонцидні властивості: її аромату не виносять комахи та миші й це успішно використовується у господарстві.

Кожна страва, виготовлена з чорної бузини – це водночас ліки, тому варто розглянути, що можна приготувати з цієї ягоди.

Сік

Кухар розкрив секрет приготування солодких страв з бузини

У складі соку чорної бузини окрім вітамінів А та С, мінеральних солей та йоду є речовина, яка прискорює загоєння ран. З лікувальною метою цей сік п’ють при діабеті, виразці кишківника, хворобах нирок.

Кисіль

Кисіль  з протертих ягід також дуже корисна страва при запорах, а ягоди, відварені з медом використовують при боротьбі зі стресами та перевтомою.

Чаї, лимонади та вино

Кухар розкрив секрет приготування солодких страв з бузини

Квіти бузини додають до складу лікувальних чаїв, а часто й в лимонад. Для надання вину мускатного смаку, квіти чорної бузини додають в нього під час його бродіння.

Вимитий та відтиснутий бузиновий цвіт додають у тісто та смажать млинці.

Варення

Варення можна зварити з ягід чорної бузини за наступним рецептом:

Переберіть ягоди, помийте та бланшуйте в окропі 5-7 хвилин. Зваріть сироп: у 4 склянках води розчиніть 1,5 кг цукру у розрахунку на 1 кг ягід. Потім залийте цим гарячим сиропом ягоди та проваріть їх на сильному вогні до готовності. Розкладіть по банках та закрийте кришками.

Для вживання молодих пагоні чорної бузини відбирають однорічні пагони, які потрібно відчистити від зеленої кори. Потім їх одварюють у підсоленій воді або маринують.

Популярне

Подібні новини