Готуй сани влітку, а грядку – восени: правила підготовки ділянки для вирощування огірків наступного сезону

Для того, щоб виростити смачний та якісний врожай, потрібно заздалегідь готуватись до посівного сезону. Розповідаємо про найголовніші правила, як готувати ділянку для огірків

Огірки користуються особливою популярністю завдяки своєму неперевершеному смаку та користі. Зазвичай цей овоч використовують у салатах і консервації, втім існують любителі незвичайних страв, у складі яких є огірок. Хай там як, але основний секрет смаку будь-якого частування з цим овочем полягає в тому, яким його зібрали з грядки.

Оскільки огірки прийшли до нас із тропічних та субтропічних районів Індії, вони найбільше полюбляють клімат, розповсюджений саме в цьому регіоні. Для того, щоб вирощувати культуру в Україні з доволі неоднорідною температурною та погодною сіткою, потрібно приділяти рослині достатньо уваги. Зокрема, мова йде про вчасне підживлення та підготовку до наступних сезонів.

Експерти розповіли, як правильно готувати ділянку для вирощування огірків наступного сезону
Експерти розповіли, як правильно готувати ділянку для вирощування огірків наступного сезону

Огірки найкраще почуваються, коли їх оточує тепло, волога, а ґрунт – насичений корисними мікроелементами та речовинами. Ця культура вважається однією з небагатьох, які у рідному середовищі ростуть прямо у свіжій органіці. Задача городників – створити такі ж комфортні умови т збагатити грядку свіжою органікою.

Досвідчені експерти рекомендують вносити у ґрунт гній великої рогатої худоби. Річ не лише в тому, що він містить неймовірно велику кількість корисних елементів і речовин. Так, за словами дослідників, він перегниває за високих температур, що знищує насіння бур’янів і полегшує роботу, яку вам потрібно було б виконувати навесні та влітку наступного року. Вносити гною потрібно багато – щонайменше 10-15 кілограмів на квадратний метр.

Що робити з городом, аби наступного року виростити смачні та соковиті огірки
Що робити з городом, аби наступного року виростити смачні та соковиті огірки

Якщо немає гною, можна заправити грядку рослинною органікою з городу. На ділянку, що вже звільнилась, можете почати складати рослинні залишки, присипати їх землею та поливати.

Популярне

Подібні новини