Як зварити варення з груш скибочками: ось так готую відому “п’ятихвилинку” без зайвих зусиль і швидко

Коли зібрали врожай плодів груші пропонуємо вашій увазі деякі рецепти приготування смачної консервації, тому що груша просто ідеальна начинка у всілякі вироби з тіста.

Окрім того, що вироби з груші можуть бути начинкою у випічці, варення з неї само по собі є чудовим смачним та ароматним десертом до чаю.

Приготуйте за нашими рецептами грушеве варення “п’ятихвилинка” та варення з лимоном.

Грушеве варення-“п’ятихвилинка”

Для приготування цього варення вам знадобляться тверді груші у кількості 1 кг, а також цукор – 800 г та 200 мл води.

Помиті груші вам треба буде порізати на часточки, видалити з них серцевини. Далі у воду всипте цукор та зваріть з цього сироп. Далі залийте ним підготовлені фрукти. Після охолодження поставте цю масу у холодильник не менше ніж на 4 години. Після того поставте груші варитися на середньому вогні.

Покроковий рецепт домашнього варення-п’ятихвилинки з груш

Після того, як вони закиплять, поваріть їх буквально 5 хвилин. Тепер треба зняти їх з вогню, знову дати охолонути й поставити у холодильник вже на 12 годин. Повторіть цей процес ще 2 рази. Коли ви проварите їх останній раз, то розкладіть варення по стерилізованих банках та закрийте кришками.

Для цього варення вам потрібно:

  • 1 кг плодів груші
  • 2 лимони
  • 1 кг цукру
  • 200 мл води
Покроковий рецепт домашнього варення-п’ятихвилинки з груш

У каструлю з порізаними на слайси грушами насипте цукор та додайте воду. Варіть на помірному вогні 25 хвилин. Після того вимкніть вогонь та дайте варенню охолонути. Повторіть це ще один раз і знову дайте варенню охолонути, вже після того покладіть у нього порізаний на невеличкі шматочки лимон. Далі знову увімкніть плиту та доведіть до кипіння суміш, а потім варіть її 10 хвилин. Розкладіть гаряче варення по стерилізованих банках та закрийте кришками.

Зберігати грушеве варення не обов’язково у холодному місці. Приготоване за цими рецептами воно може тривалий час зберігатися при кімнатній температурі.

Популярне

Подібні новини