Підказали в черзі на базарі і тепер завжди так роблю: хитрість, щоб каланхое зацвіло в домашніх умовах

Спровокувати цвітіння каланхое в домашніх умовах - завдання не таке вже й важке, якщо знати підхід до цієї рослини. Сьогодні ми розповімо про один із ключових чинників, що впливають на цей процес.

Каланхое (Kalanchoe) – це рід рослин родини Товстолистих. Він походить із тропічних і субтропічних регіонів Африки та Азії. Рослина славиться своїми яскравими і соковитими квітками, які можуть бути червоного, помаранчевого, жовтого, рожевого або білого кольору.

Але, на жаль, багато хто зіткнувся з ситуацією, коли приносиш із магазину горщик із буйно квітучою рослиною, вона відцвітає і … А далі – кому як пощастить. Так можна і рік прочекати, а то й більше, перш ніж каланхое знову порадує своїми квітами.

Як змусити каланхое цвісти в домашніх умовах

Обов'язково забезпечте хорошу дренажну систему в горщику
Обов’язково забезпечте хорошу дренажну систему в горщику

Насправді цвітіння каланхое – завдання не таке вже й важке, якщо знати правильний підхід. Одним із ключових факторів, що впливають на цю рослину, є освітлення. Каланхое потребує короткого світлового дня, якщо ми хочемо побачити його яскраві бутони. Це означає не більше 8-10 годин світла на добу. Квітникарі зі стажем радять перестати поливати каланхое на 3-4 тижні під час цього періоду. Якщо рослина оточена світлом довше, то бутона не буде, і вона не зацвіте.

Оптимальна температура для цвітіння каланхое – денна від 22 до 27 градусів, нічна – 16-18 градусів. Уникайте різких перепадів температури, а також розміщення рослини біля опалювальних приладів, вікон і балконних дверей.

Деякі використовують темну тканину або папір, щоб накрити рослину вночі, або прибирають горщик у темне місце, наприклад, в шафу. Також важливо дотримуватися відповідного температурного режиму. Залежно від сорту каланхое, цей процес може зайняти від 10 до 24 днів. При правильному догляді, у вас з’являться пуп’янки на початку зими, і цвітіння може тривати від 4 до 11 тижнів.

Молоді каланхое рекомендується пересаджувати кожні 2 роки, а дорослі – раз на 3-4 роки. Використовуйте ґрунт для сукулентів і обов’язково забезпечте хорошу дренажну систему в горщику.

Але якщо ми говоримо про те, як доглядати за каланхое, щоб рослина зацвіла, то існують ще деякі важливі кроки. Після того, як цвітіння завершиться, важливо обрізати рослину. Для молодих каланхое, обрізання активних точок зростання допомагає сформувати крону і запобігає витягуванню рослини. На дорослих каланхое обрізання задерев’янілих паростків на потрібну висоту допомагає збільшити кількість паростків, на яких можуть з’явитися бутони.

Пам’ятайте про зменшення поливу після закінчення цвітіння, щоб уникнути гнилення коренів. Регулярно підживлюйте каланхое комплексними добривами для сукулентів 2 рази на місяць.

 

 

Популярне

Подібні новини