Додаю 2 склянки такого борошна на грядку з озимим часником і головки виростають розміром з кулак: без добрив

У вирощуванні озимого часника важливо не лише дотримуватись термінів висадки, але й допомагати культурі підкормками. Розповідаємо, як за допомогою борошна отримати головки розміром з кулак

Якщо у вас рідко виходить виростити великий та якісний часник, то ви швидше за все приділяєте йому занадто мало уваги або підгодовуєте добривами, які культурі не подобаються. Є одна чудова суміш, після якої часник завжди буде тішити вас урожаєм.

Чим удобрити озимий часник

Часник – одна з найпопулярніших культур на садових ділянках. Але садівники часто забувають про те, що це теж рослина, якій потрібно приділити увагу та забезпечити правильний догляд протягом усього сезону. Одна з найважливіших умов для успішного вирощування часнику – це вчасне підживлення. Молода культура дуже потребує додаткових поживних речовин, щоб дати хороший урожай у майбутньому.

Експерти розповіли, яким добривом підгодувати озимий часник для щедрого врожаю
Експерти розповіли, яким добривом підгодувати озимий часник для щедрого врожаю

Крім підгодівлі, у процесі вирощування часнику важливо впевнитись, що культура не хворіє на небезпечні захворювання, які можуть стати причиною відсутності врожаю. Так, досвідчені городники точно знають, що найчастіше ця культура хворіє у тому разі, якщо росте у занадто кислому ґрунті. Цю проблему вам допоможе вирішити доломітове борошно – універсальна речовина, яка використовується для багатьох рослин.

Якщо вам необхідно розкислити землю, в якій росте часник, на 1 квадратний метр городу потрібно висипати від 300 до 500 грамів речовини. Таким простим способом ви миттєво позбудетесь від захворювань, які заважають культурі дати щедрий врожай. Разом із тим, досвідчені городники рекомендують доповнити доломітове борошно ще двома компонентами, аби посилити корисний ефект.

Чим посипати озимий часник, аби він дав щедрий і великий врожай
Чим посипати озимий часник, аби він дав щедрий і великий врожай

Для того, аби відлякати з ділянки шкідників, які можуть зіпсувати часник, допомогти культурі розвинутись і вирости у великі головки, потрібно використати комплексне добриво. Для цього змішайте доломітове борошно із золою й тютюновим пилом у пропорції 2:1:1.

Популярне

Подібні новини