Ця хитра підкормка оживить навіть безнадійні кімнатні квіти: інші добрива не знадобляться. Універсальна

Якщо ви вже надумали викидати, на перший погляд, безнадійні домашні квіти, експерти радять не поспішати. Ця ідеальна підкормка чудово підійде для того, щоб оживити рослини

Красиві квіти в будинку в будь-який час року – мрія кожного квітникаря. Але щоб рослини були здоровими, міцними та мали декоративний вигляд, їх необхідно підгодовувати. Дехто забуває про добрива для домашніх квітів, хоча ті потребують поживних елементів навіть більше, ніж городні культури.

Чим підгодувати домашні квіти

У квітковому горщику кількість ґрунту обмежена, мікробіологічні процеси проходять у замкнутій системі, а рослина для живлення швидко витрачає і так невеликий запас елементів. Тому через деякий час багато любителів квітів помічають, що зелень у рослин вже не така яскрава й красива, пагони витяглися, листя починає жовтіти, а квітів вже не дочекатися.

Яким засобом можна підгодувати домашні квіти
Яким засобом можна підгодувати домашні квіти

Щоб таких проблем не виникало, можна зробити просте й ефективне підживлення для кімнатних квітів за допомогою дріжджів. Садівники часто використовують таке підживлення для поливу квітів, щоб ті добре розвивалися, були міцними та стійкими до несприятливих факторів середовища.

У дріжджах містяться мінерали, залізо, мікроелементи. Ті, хто регулярно проводили полив рослин дріжджами, відзначали, що підживлені рослини виглядали міцнішими і здоровішими, ніж ті, які не підгодовували.

Як правильно підгодовувати домашні квіти дріжджами
Як правильно підгодовувати домашні квіти дріжджами

Але, щоб добриво працювало, потрібно враховувати одну його особливість – дріжджі люблять теплий ґрунт та воду. Ось кілька варіантів підживлення:

  • Підживлення з живих дріжджів. За традиційним рецептом підкормка готується так: 1 кг живих дріжджів заливають 5 л води та перемішують до повного розчинення. Перед тим, як удобрити квіти, отриманий розчин розводять у співвідношенні 1:10;
  • Добриво із сухих дріжджів. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, то рецепт приготування розчину буде наступний: на 1 г дріжджів необхідно 1 літр теплої води і дрібку цукру. Всі інгредієнти змішують і дають настоятися 2 години у темному місці, що сприяє активному бродінню. Потім отриманий розчин розводять у співвідношенні 1:5 та проводять полив.

Популярне

Подібні новини