Не викидайте картопляні очистки: дізналася на базарі, що харчові відходи можна корисно використати на грядці

Очистки від картоплі, як і багато інших частин рослин, можуть бути корисні у багатьох аспектах. Це ідеальне добриво для вашого городу та чудовий засіб прибирання.

Очистки від картоплі містять органічну речовину, таку як крохмаль, яка може бути використана як частина добрива для вашого городу. Ви можете висушити, роздрібнити та додати їх до грунту як природню поживу для рослин. Також відходи від картоплі можуть бути використані як пастка для комах, таких як жуки-короїди та метелики, які можуть завдати шкоди вашим рослинам. Розсипайте їх навколо рослин у саду, і комахи можуть притягуватись до них замість рослин.

З картопляних очисток можна зробити добриво для городу, оскільки вони містять поживні речовини, які розкладаються в грунті і стають доступними для рослин. Редакція сайту Добрі новини підготувала інструкцію, як можна переробити картопляні очистки в якісне добриво.

Зберіть очистки з картоплі. Переконайтеся, що вони чисті та не містять залишків землі або інших забруднень. Розкладіть очистки в один шар і дайте їм висохнути на повітрі. Сонячне сушіння може бути корисним для видалення вологості. Після висихання роздрібніть очистки на більш дрібні шматочки. Це можна зробити, просто розминаючи їх руками або використовуючи ножиці.

Як приготувати якісне добриво з очистків картоплі
Як приготувати якісне добриво з очистків картоплі

Щоб зробити добриво більш ефективним, можна змішати роздріблені картопляні очистки з іншими органічними матеріалами, такими як компост, засушена трава або листя. Це збільшить розкладання і вологість добрива. Отриману суміш можна застосовувати в городі, розсипаючи її під час підготовки грунту для посадки рослин або вносячи її під час регулярного поливу.

Крім користі на городі, ви можете використовувати очистки від картоплі для чищення та полірування ваших кухонних приладів, зокрема мідних та нержавіючих сталевих поверхонь. Очистки можуть бути використані для природного відбілювання шкіри. Вони можуть допомогти видалити забруднення та зайвий жир з шкіри обличчя.

Популярне

Подібні новини