Як правильно підготувати гортензію до зими: ці прості дії зроблять так, що квітка зацвіте вже навесні

З кожним днем температура повітря в Україні стає все нижчою, то ж рослини готуються до зимівлі. Як правильно це зробити - ви дізнаєтесь в матеріалі нижче.

Гортензія – одна з найулюбленіших рослин багатьох українців. Квітка тішить своїм цвітінням весь теплий сезон, то ж варто завчасно подбати про те, щоб догляд за нею не був марним і вона знов пишно зацвіла у сезон.

Для цього потрібно зробити рослині укриття на зиму.  Зимостійкість гортензії -18°C, тому квітці потрібне укриття на зиму для збереження торішніх бруньок.

Якщо ґрунт повністю промерзне, то квітка зимівлі не переживе, адже коріння рослини не зможе отримати вологу, що призведе до того, що гілки і бруньки засохнуть.

Також важливо прибрати опале листя гортензії, бо воно може спровокувати розвиток грибкових захворювань у рослини.

Існує декілька варіантів укриття для гортензій. Прості рекомендації дозволять створити чудове укриття на зиму для рослини з підручних засобів та матеріалів.

Спосіб 1

Для цього потрібно взяти широку дошку та оббити її цвяхами. Після цього необхідно прив’язати шпагатом гілки. Коли все буде готово і зафіксовано – засипте сухим листям, тирсою, гілками ялинки. Далі накрийте спанбондом та плівкою, яка захистить рослину від дощу.

Спосіб 2

Для цього потрібно обгорнути гортензію спанбондом і помістити її всередину каркаса з металевої сітки. Якщо ви проживаєте в регіоні, де часті дощі та безсніжні зими – конструкцію потрібно обгорнути плівкою.

Як правильно підготувати гортензію до зими
Як правильно підготувати гортензію до зими

Спосіб 3

Стовбур  гортензії утеплюють лапником, і накривають гілками по колу. В місцях згинів пагонів слід покласти поліетиленові пакети з сухим листям. Далі обгортаємо спанбондом і плівкою, яка захищає від вологи.

Якщо ви виконаєте ці прості та ефективні рекомендації, то навесні гортензія порадує вас пишним цвітінням.

Популярне

Подібні новини