Що кожен власник кішки повинен робити з улюбленцем перед сном: достатньо витратити на це 15 хвилин

Багато щасливих власників домашніх улюбленців, а саме котів, хоч раз стикались з нічним "тигидиком", який влаштовує хвостик. Та є простий лайфхак, який допоможе вирішити це питання.

Як ви проводити останню годину перед сном? Зазвичай, приділяєте увагу гігєнічним процедурам, плануванню графіку на наступний день або ж перегляду улюбленого серіалу? Але якщо ви маєте котика, то в цей перелік справ необхідно вписати ще одну – а саме погратися з хвостиком.

Це не займе багато часу – вистачить всього 15 хвилин. Це потрібно для того, щоб улюбленець випустив накопичену за день енергію і мирно спав поруч з вами або в лежанці, а не ганяв щосили по квартирі в пошуках пригод.

При цьому важливо, щоб іграшки були безпечними. Не варто купувати ті, що мають пір’я та елементи, що легко можна відгризти і проковтнути. Теж саме стосується маленьких резинових м’ячів, які кіт може розгризти і з’їсти, що може обернутися для нього серйозними проблемами зі здоров’ям, і, навіть, операцією.

При є цьому існують певні породи котів, які не надто люблять бавитися в ігри. Ні, поки вони маленькі кошенята – звісно, не будуть проти м’ячика або іграшки на мотузці. Та після року вони втрачають в цьому зацікавленість, і починають вести спокійний, і навіть трішки ледачий спосіб життя. Зазвичай, це позначається на їхній тілобудові, і додає зайвих кілограмів. Звісно, пухкі котики виглядають чудово, та не забувайте, що це може негативно впливати на стан їх здоров’я. Тому всього має бути в міру. І фізичну активність теж потрібно організовувати всіма можливими способами.

 Що кожен власник кішки повинен робити з улюбленцем перед сном
Що кожен власник кішки повинен робити з улюбленцем перед сном

Мова йде про такі породи котів, як перси, регдол, рагамаффін, бірманська, піксі-боб.

Також не забувайте перед сном залишати котикам свіжу, чисту воду, адже багато хвостиків найбільше п’ють саме вночі. Доречі, якщо ваш пухнастик погано п’є воду, можете скористатися простим лайфхаком. Візьміть глибоку та прозору миску, налийте туди води і запропонуйте котику. Вважається, що саме з такого посуду вони п’ють набагато краще.

Популярне

Подібні новини