Підслухала в черзі на базарі хитрість зимового догляду за геранню: знадобляться 2 прості натуральні добрива

Догляд за геранню – це основа її пишного цвітіння та здоров'я. Розповідаємо про основні поради та правила, як приділяти увагу квітці, яка закохала у себе багато людей

Створення сприятливих умов для зимівлі пеларгонії, яку квітники ще називають кімнатною геранню – запорука збереження її здоров’я та привабливості. Як правильно обрати місце для квітки у своїй квартирі та доглядати за ним у холодну пору року, розповідаємо у новому матеріалі “Добрих новин”.

Як доглядати за геранню взимку

Догляд за цією невибагливою домашньою рослиною не відрізняється складністю. Однак у зимові місяці воно потребує підвищеної уваги та піклування господаря. Квітникари дотримуються таких правил зимового утримання квітки:

  • Прохолода;
  • Велика кількість світла;
  • Скорочення поливу;
  • Мінімум підживлення.

Для комфортної зимівлі кімнатної герані квітникарі намагаються створити для неї у своєму будинку максимально сприятливі умови. Пеларгонія потребує тривалого світлового дня, що становить не менш як 12 годин. Забезпечити його квітці у зимовий час дозволяє розміщення на підвіконні та додаткове освітлення фітолампами. Якщо розташовану на північному вікні кімнатну герань не забезпечити додатковим підсвічуванням, у неї зменшиться кількість листя і витягнуться пагони.

Як правильно доглядати за геранню в домашніх умовах
Як правильно доглядати за геранню в домашніх умовах

На зиму перенесіть квітку у прохолодну кімнату. Найкраще залишити горщик із рослиною на північному вікні. При цьому листя не повинно торкатися до холодного скла. Сам горщик поставте на підставку, щоб захистити кореневу систему від промерзання.

Зимовий догляд за геранню вимагає скорочення поливу. Якщо квітка знаходиться в прохолодному приміщенні, зволожуйте ґрунт у горщику 1 раз на 7-10 днів. Полив здійснюйте при висиханні верхнього шару ґрунту на 1-2 см вглиб. Воду з піддона зливайте, щоб не допустити загнивання коріння.

Як доглядати за кімнатною геранню взимку, щоб рослина добре перенесла холод
Як доглядати за кімнатною геранню взимку, щоб рослина добре перенесла холод

Удобрюйте квітку в холодну пору року з періодичністю 1 раз на 30 днів – якщо вона знаходиться в прохолодному приміщенні. Вносьте підживлення ще рідше або повністю відмовтеся від нього – якщо тримаєте рослину в теплі. Підживлюйте квітку комплексним мінеральним добривом, у складі якого є такі елементи: калій, магній, цинк, залізо, мідь. Зміст азоту у ньому має бути мінімальним. Підживлення вносьте лише після поливу рослини.

Популярне

Подібні новини