Ось що не любить озима морква: шкодую, що не знала цього раніше, зате тепер врожай не проростає до морозів

Озима морква — непроста городина, як-то здається на перший погляд. Розповідаємо, як не дати їй прорости у морози. Всі секрети врожаю дізнайтеся далі.

Озима морква, що зимує прямо в ґрунті, є чудовим способом забезпечити себе смачними коренеплодами у ранній період. Однак, враховуючи особливості вирощування цього овочу, важливо вжити заходів для того, щоб уникнути передчасного проростання до холодів. Нижче представлені техніки та сорти, які точно вам керують ростом озимої моркви та забезпечують її успішне перезимування.

Чому не можна дати моркві прорости до морозів?

Як можна посадити моркву на своїй ділянці
Городник розповів, як не дати озимій моркві прорости

Як і з озимим часником, у ситуації з морквою — та сама історія. Вона має рости та розвиватися саме під снігом. Якщо городина проростає раніше, наприклад, через аномально теплу погоду, то у неї є всі шанси загинути з першим пониженням температури.

Вибір правильних сортів для озимого посіву

Озима моркви має тенденцію до раннього проростання восени, тому важливо вибирати сорти, стійкі до стрілкування та холодостійкі. Серед оптимальних варіантів для зимового посіву можна виділити різновиди, такі як “Незрівнянна”, “Вітамінна-6”, “Шантане-2461”, “Нантська-4”. Ці сорти добре пристосовані до зимових умов та мають великий потенціал для високого врожаю.

Створення захисного шару над посівами

У мережі розповіли про найпопулярніші та найнадійніші способи посіву моркви
Городник розповів, як не дати озимій моркві прорости

Для того, щоб пригальмувати ріст озимої моркви, варто створити захисний шар над посівами. Відкрийте грядки сухим листям, соломою або сином. Це захистити від перепадів температури і знизить його чутливість до весняних відлиг.

Своєчасне проріджування

Коли ви побачите пагони висотою 3-4 сантиметри, потрібно зайнятися проріджуванням грядки. Залишайте по 20-30 міліметрів між паростками для збереження гарного врожаю.

Популярне

Подібні новини