Як за хвилину заточити тертку до магазинної гостроти звичайною чашкою: простий метод, який працює на всі 100

Якщо тертка затупилася - не засмучуйтесь. Не варто поспішати бігти в магазин за новою, адже прості та ефективні способи допоможуть повернути їй гостроту.

Іноді так трапляється, що звична тертка починає м’яти продукти, а не терти їх. Але розлучатися з нею шкода, та й нову тертку купувати не хочеться. У цьому випадку, якщо тертка затупилась, її можна просто наточити підручними засобами, які є на кожній кухні! Для заточування зовсім не обов’язково мати професійний інструмент!

Існує один дуже дієвий та простий спосіб заточки тертки, для реалізації якого все знайдеться на вашій кухні.

Тож беремо звичайний керамічний кухоль, дивимося на дно із зовнішнього боку. З високою часткою ймовірності там буде абразивне коло, яке нам саме і потрібне, оскільки чудово підходить для
заточування будь-якої тертки.

Беремо кашту та уявляємо, ніби вона – який великий овоч, який треба потерти. Протягом хвилини водимо дном кухля по зубчикам тертки зі сторони в сторону. За необхідності повторюємо процедуру. Після цього зубчики тертки стануть набагато гострішими.

За чашку теж переживати не варто, на її функціональність вищевказані маніпуляції жодним чином не вплинуть. Використовуйте нашу пораду і нехай домашній клопіт буде на радість.

Як наточити тертку за допомогою звичайної чашки і фольги
Як наточити тертку за допомогою звичайної чашки і фольги

Спосіб № 2

Для цього візьміть шматочок харчової фольги. Пожмакайте її і сформуйте кульку невеличкого розміру, яку натирайте на терці. Такий метод підійде навіть для найдрібніших терок.

Якщо ваша тертка забруднилась, то допоможе сода та перекис водню. Потрібно намочити тертку, зверху посипати соду, залити перекисом та залишити для реакції на 10-15 хвилин. За цей час піна підніме весь бруд. Вам потрібно лише промити прилад проточною водою та користуватись із задовленням.

Популярне

Подібні новини