Тепер купую тільки ці ананаси на новорічний стіл та ще ні разу не розчарувалася: соковиті та не кислять

Тропічні фрукти у нас перестали бути екзотикою. Купуємо їх хоч на кожен день, хоч для частування гостей. Серед їхнього різноманіття часто віддається перевага такому показному велетню, як ананас.

Цей красень здатен головувати на святковому столі або стати приємним презентом. Для того, щоб таке сталося і настрій не був зіпсованим, важливо правильно вибрати стиглий та смачний плід.

Треба сказати, що для зберігання ананасів у презентабельному вигляді протягом їхньої тривалої мандрівки від батьківщини до українського покупця, їх, як правило, зривають нестиглими або обробляють різними речовинами. Через це потрібно знати, на що звернути увагу при покупці. Стиглий ананас визначається наступним чином.

Садівник назвав лайфхак для перевірки стиглості ананасів

Смакові властивості, у першу чергу, залежать від його сорту, тому варто подивитися на етикетку, що прикріплена. Якщо ананас зрілий та солодкий, то на ній буде позначка extra sweet.

Про готовність до вживання говорить також наявність у фрукта жовто-коричневої плодоніжки, такого ж кольору та ще й сухим має бути й місце зрізу.

Взагалі, жовте-коричневе забарвлення всієї шкірки характерне для стиглого плода. А от червоне або буре свідчить про його зіпсованість, а білі смужки – навіть про присутність цвілі. До того ж можна на шкірку натиснути і якщо вона не продавиться, то такий плід в цілому добрий. Вм’ятини ж говорять про початок гниття.

Садівник назвав лайфхак для перевірки стиглості ананасів

Рівень свіжості з’ясувати можна по тому, як виглядає крона ананаса: у стиглого вона темно-зелена з трохи підсохлими кінцями. При прокрутці її вона повинна піддатися без зусиль. Хоча цей тест вам вдасться провести, коли вже принесете товар до дому. Ознакою незрілості буде соковита та яскрава зелень крони-султана.

Крім того, варто звернути увагу на вагу. Плоди, що на вигляд мають важити більше ніж 1 кг, а на справді – менше, скоріш за все вже усихають.

Популярне

Подібні новини