Ось як я зберігаю томатну пасту після відкриття, щоб вона залишалася свіжою: ця порада потрібна всім

Як показує життя, нині існує безліч простих, але ефективних методів, які допомагають зробити наше життя комфортнішим. Ось і сьогодні ми ділимося з вами порадами, отриманими від читачок "Добрих новин"

Для справжніх господинь питання тривалого збереження продуктів у домашніх умовах, мабуть, одне з головних. І тут на допомогу приходять прості, але ефективні методи, якими щедро діляться наші читачі.

Сьогодні ми розповімо про три способи, які допоможуть у збереженні протягом тривалого часу свіжості томатної пасти з відкритої банки.

Перше основне правило, яким не варто нехтувати: діставайте томатну пасту з банки тільки чистою ложкою!

Лайфхак 1. Використовуємо олію

  1. Зверху томатної пасти, що залишилася, налийте невелику кількість рослинної олії, – приблизно 1 см заввишки. Це запобіжить окисленню, а також появі цвілі. Не забувайте періодично підливати олію в банку, поки повністю не використаєте пасту.
  2. Зберігайте в холодильнику, щоб продовжити термін придатності.
  3. Регулярно перевіряйте наявність цвілі або змін у кольорі та запаху, щоб переконатися у свіжості продукту.

Лайфхак 2. Заморожування у формах

Наповніть окремі комірки силіконових форм для льоду або будь-які інші формочки невеликого розміру томатною пастою, потім заморозьте. Після заморожування перемістіть порції в пакети із зіп-замком та поверніть у морозильник.

Варіанти фасування томатної пасти для подальшого заморожування
Варіанти фасування томатної пасти для подальшого заморожування

Лайфхак 3. Гірчиця теж підійде

Найпоширеніші два способи з використанням готової (магазинної) класичної гірчиці:

  • Додайте невелику кількість гірчиці до томатної пасти перед зберіганням. Гірчиця може допомогти посилити консервацію. Не забудьте добре перемішати та далі зберігайте в холодильнику.
  • Замініть кришку з відкритої банки на нову, щоб вона щільно закручувалася. Далі змастіть внутрішній бік кришки гірчицею і горлечко банки з томатною пастою перед її закриттям. Гірчиця, що містить оцет, може допомогти запобігти окисленню і поліпшити консервацію продукту. Переконайтеся, що кришка добре закривається, і зберігайте томатну пасту в холодильнику. У цьому разі також не забувайте перевіряти вміст банки – у ній не повинно бути цвілі.

Від себе зазначу: на практиці я застосовувала перших два способи – обидва працюють. Щодо термінів зберігання – при використанні рослинної олії паста зберігалася до 2 тижнів. Щоправда, це мій особистий рекорд, можливо, що і на більший час вистачило б. Але в нашій родині томатна паста так довго “не затримується”, надто вже її любимо.

 

Популярне

Подібні новини