Ці кімнатні рослини можна швидко розмножити листком: більше не треба ніяких саджанців і землі

Необов'язково довго морочитись із землею та саджанцями для того, щоб виростити квітку, яка вам сподобалась. Деякі рослини розмножуються просто листком.

Попри розповсюджену думку про те, що вирощувати квіти самостійно – важко, досвідчені садівники запевняють, що це не так. Існує чимало цікавих і доволі красивих рослин, для пересаджування яких вам знадобиться всього лише один листок. Розповідаємо про квіти, які дуже легко пересаджуються.

Квіти, які вирощують з листка

Одну з найпопулярніших квіток, бегонію, можна зустріти у чималій кількості домівок. Досвідчені садівники та квітникарі-початківці люблять цю рослину за її невимовну красу та простоту у догляді. Втім, легко не лише доглядати за квіткою – вирощувати таку культуру також нескладно. Відріжте красивий і здоровий листок біля його основи. Залиште відрізаний листок на декілька годин, аби “порізи” висохли. Підготуйте ґрунт для пересадки бегонії із землі, торфу та піску. Прикопайте листок на глибину до двох сантиметрів.

Експерти назвали рослини, які можна виростити з одного листка
Експерти назвали рослини, які можна виростити з одного листка

Наступним кроком потрібно накрити горщик із майбутньою квіткою та переставити його у кімнату, де світло, але немає прямого сонячного проміння. Не забувайте доглядати за рослиною, яка росте. Регулярно перевіряйте, чи вологий ґрунт, а також вносьте добрива. Дозвольте рослині укорінитись, а потім – думайте про пересадку в іншу “домівку”.

Ще однією популярною рослиною, яку часто вирощують самостійно, є узумбарська або, як її ще називають, домашня фіалка. Її також можна виростити з одного листочка. Такі рослини часто потребують омолодження для того, щоб і надалі інтенсивно рости та продовжувати цвісти.

Експерти назвали рослини, які можна виростити з одного листка
Експерти назвали рослини, які можна виростити з одного листка

Для вирощування домашньої фіалки зі здорової квітки потрібно зрізати її великий лист. Він має бути свіжим і без пошкоджень. Після цього покладіть його у стакан із водою на декілька годин. Ти часом приготуйте горщик. У контейнері для фіалки обов’язково мають бути дренажні отвори. Пересипте ґрунт у горщик, а потім – помістіть туди ж листок. Обережно полийте рослину лійкою та залиште у світілй кімнаті без прямих сонячних променів.

Популярне

Подібні новини