Смаколики на кожен день: покроковий рецепт штруделя з ніжним курячим філе та ароматними шампіньйонами

Ідеальну страву на вечерю або на перекус на роботі чи на заняттях можна створити без особливого клопоту, якщо скористатися цим чудовим рецептом одного з варіантів знаменитого штруделя.

Взагалі, ця смачна та ніжна випічка готується з витяжного тіста, яке готується у кілька етапів. За бажанням його можна приготувати й самому, але, за для економії часу витяжне тісто успішно замінить звичайне листкове, якого зараз на полицях магазину чимало.

Звернемо вашу на те, що потрібно заздалегідь розігріти духовку до температури 190°, а також застелити деко пергаментом або кухарським папером.

Інгредієнти

Як приготувати штрудель з куркою: кулінарні поради
  • Тісто листкове 1 кг
  • Куряча грудка 700 г
  • Шампіньйони 700 г
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сир твердий 250 г
  • Сметана  жирністю від 20 % 60 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Рослинна олія для смаження

Приготування

Як приготувати штрудель з куркою: кулінарні поради

Спершу розморозьте придбане листкове тісто. Поки воно розморожується. Приготуйте начинку. Для цього у підсоленій воді поставте відварюватися до готовності курячу грудку.

У суху, але розігріту сковорідку покладіть порізані на дрібні шматочки шампіньйони та обсмажуйте їх на великому вогні до поки не випарується з них повністю рідина. Після того зменште вогонь до помірного, додайте рослинну олію, всипте дрібно порізану цибулю й, помішуючи час від часу, смажте цю суміш до красивого золотисто-коричневого кольору.

Відварене філе після певного охолодження наріжте на маленькі шматочки та додайте до грибів й цибулі у сковорідку. Покладіть туди сметану та натертий на великій терці твердий сир. Все ретельно перемішайте й вимкніть плиту.

Тепер тонко розкачайте скалкою розморожене тісто. Розкладіть рівним шаром начинку. Посипте її натертим маслом. Загорніть все у рулет та змастіть поверхню розтопленим маслом.

Випікайте у духовці 30-40 хвилин до готовності.

Популярне

Подібні новини