Готую свинячу печінку так, що їсть навіть дитина: експрес-рецепт з морквою, який під силу кожній

Вірогідно багато кому відомо, як корисно вживати печінку, маючи певні проблеми зі здоров'ям. Але крім користі страва з цього продукту повинна бути смачною. Як зробити її такою, допоможе цей рецепт.

Живучи у сучасному ритмі, дуже важливо вміти раціонально витрачати свій час, тож на приготування їжі багатьом хотілося б мати певний баланс за формулою: “швидко й смачно”. Повною мірою такому бажанню відповідає рецепт приготування печінки у банці.

Одразу зробимо важливе зауваження. Духовку на потрібно попередньо розігрівати, тому що банку зі стравою маєте поставити у холодну, щоб вона не тріснула.

Інгредієнти

Як смачно приготувати печінку: поради експертів
  • Печінка свиняча 1 кг
  • Морква 1 штука
  • Цибуля 4 штуки
  • Яблука 3 штуки
  • Часник 4 зубчики
  • Сіль, чорний мелений перець, паприка, розмарин на ваш смак

Приготування

Як смачно приготувати печінку: поради експертів

Свинячу печінку добре промийте та видаліть все зайве (плівки, жили). Тепер посоліть та поперчіть, додайте паприку та перемішайте.

Поріжте її на шматки розміром, який вам подобається для подальшого вживання.

Помиті яблука розріжте на 4 або більше частин та видаліть серцевину й насіння. Цибулю наріжте кільцями, часник вичавіть через прес або поріжте дрібно, а моркву натріть на великій терці.

Коренеплід поєднайте з цибулею, а тоді “помасажуйте” руками цю суміш.

У чисту банку на дно покладіть її частину. Потім викладіть шар яблук, шар печінки. Посипте половиною часнику і знову повторіть у такому порядку. Останнім шаром повинна бути печінка, поверх якої покладіть гілочку розмарину, після чого накрийте фольгою та готуйте у духовці, виставивши температуру 180°, протягом 40 хвилин. Після того духовку вимкніть, а банку дістаньте через 15 хвилин, бо інакше вона може лопнути.

Сподіваємось, ви вподобаєте цей рецепт. Смачного!

Популярне

Подібні новини