Рецепт засипаної капусти, який сподобається навіть дітям: потрібно всього 1 яйце для улюбленої страви Франка

Ця проста страва стане точно вашою фавориткою з багатьох причин: і через свій смак, і через простоту приготування, і, звісно, через демократичні ціни на інгредієнти.

Що може бути кращим, ніж поєднання смаку та традицій? Один із найвидатніших представників української літератури, Іван Франко, знав це дуже добре. Серед його улюблених страв була засипана капуста, і сьогодні ми поділимося з вами цим чудовим рецептом, який не тільки припаде до смаку вашим дітям, але також надихне нашою культурною спадщиною.

Інгредієнти

Як зробити салат із капусти ще смачнішим
Кулінари розповіли, як приготувати засипану капусту за фірмовим рецептом Франка
  • Кіло квашеної капусти
  • Пів склянки шліфованого пшона
  • Яйце – 1 шт.
  • Маленька баночка сметани (краще за все брати 20% жирності)
  • 3 маленьких цибулини
  • Сіль та перець – на свій смак

Розпочніть з квашеної капусти – вона має бути добре промита та відціджена. Відтискаємо зайвий сік, дрібно нарізаємо і варимо майже 15 хвилин. Далі приступаємо до інших інгредієнтів. Зокрема пшоно заливаємо окропом і залишаємо його запарюватися. Дайте крупі постояти у воді близько 15 хвилин. Далі зливаємо рідину.

Наступний крок полягає в тому, що вам потрібно збити яйце (білок і жовток) і перемішати з кашею. Засипати цю суміш на капусту, що вариться. Не перемішувати, доки пшоно не розбухне повністю.

Кулінари розповіли, як приготувати засипану капусту за фірмовим рецептом Франка

Під час варіння всієї страви, потрібно нарізати цибулю і смажити на сковорідці. Додайте сметану, добре все перемішайте та прогрівайте всі інгредієнти разом ще 10 хвилин.

Залишилося всипати сіль та перець (чорний або паприку) та проварити до досягнення потрібної готовності.

Нехай цей рецепт приголомшить ваші смакові рецептори та принесе радість вашій родині, особливо малечі, яка, безумовно, полюбить цю смачну та корисну страву. Бажаємо смачного і не переставайте експерементувати!

Популярне

Подібні новини