Підслухала від сусідки чудовий простий рецепт кексів: роблю швидко, а результат неначе з картинки

З усіх рецептів солодкої випічки, які тільки існують у кулінарії, рецепти приготування кексиків є чи не найпростішими. Втім це не впливає на їхні смакові властивості.

Популярність їх у світі просто зашкалює, бо, окрім того, що їх легко та швидко готувати, вони просто ідеальні для того, щоб їх подавати вранці на сніданок до кави, брати з собою у ланч-бокс на роботу чи на заняття для перекусу й таке інше.

Сьогодні ми хочемо поділитися лише базовим рецептом приготування маленьких кексів, які зазвичай виходять ніжними, пухкими та такими, що самі тануть у роті. Ви ж можете доповнити рецепт, додаючи на свій смак різноманітні інгредієнти: родзинки, шоколад, ягоди, горіхи. Можете полити їх глазур’ю або прикрасити цукатами, посипати кокосовою стружкою. Одним словом, все у ваших руках та голові.

Простий рецепт для вишуканих кексів: виходить з першого разу

Перш ніж перейти до складників та рецепту, треба сказати, що для випікання вам знадобиться або силіконова форма з кількома формочками для кексиків відповідного розміру, або металеві форми для мафінів з антипригарним покриттям. Це найбільш зручні пристосування, хоча ви також вільні спробувати й інші можливі форми.

Також подбайте про те, щоб на момент виправляння виробів у духовку, вона була вже розігрітою до температури 180°C.

Інгредієнти

Простий рецепт для вишуканих кексів: виходить з першого разу
  • Яйця 3 штуки
  • Цукор 100 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Сіль ⅓ чайної ложки
  • Рослинна олія 3 столові ложки
  • Йогурт без домішок та цукру жирністю 1,6% 250 мл
  • Борошно 360 г
  • Розпушувач 10 г

Приготування

У зручному посуді збийте яйця з сіллю, цукром та ванільним цукром так, щоб сіль та цукор максимально розчинилися.

Далі влийте олію та йогурт й також добре все перемішайте до однорідної рідини.

Після того поступово всипайте попередньо просіяне борошно з розпушувачем, замішуючи тісто. Залиште його на 15 хвилин настоятися, а тоді наповніть їм формочки для кексиків на 2/3. Випікайте чверть години.

Смачного!

Популярне

Подібні новини