Потрібно лише 4 інгредієнти та 20 хвилин часу, аби приготувати цей штрудель до чаю: сусідка була здивована

Австрійська кухня відома своєю вишуканістю, ароматом і неперевершеним смаком. Однією з найпопулярніших страв, що завойовує серця гурманів по всьому світу, є віденський штрудель.

Українці також не залишились осторонь цієї вишуканої випічки. Легкість та смак, який розкривається на різьбленому листку тіста, завоювали серця багатьох.

Головною особливістю віденського штруделя є його листкове тісто. Щоб отримати ідеальну консистенцію, можна придбати його в магазині, але приготування тіста вдома — це справжня насолода для справжнього кулінара.

Начинкою для штруделя можна використовувати різноманітні фрукти, але за класичним рецептом це — яблука. Свіжий смак яблук, поєднаний з ароматом кориці та горіхів, створює неповторний аромат та смакові відчуття.

Інгредієнти

Рецепт віденського штруделя від шеф-кухаря: готується швидко
  • 6-8 яблук
  • 1 чашка цукру
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1/2 чашки розмелених горіхів (за бажанням)
  • 1 пачка листкового тіста
  • 1/2 склянки розтопленого вершкового масла
  • Пудра цукру для підсипки (за бажанням)

Приготування

Рецепт віденського штруделя від шеф-кухаря: готується швидко

Заздалегідь розігрійте духовку до температури 180 градусів. Почистьте яблука від шкірки, серцевини та насіння, а тоді наріжте яблука на тонкі скибочки. Начинку підготуйте, змішавши яблука з цукром, корицею та горіхами. На розігрітій пательні протушкуйте цю масу у вершковому маслі 2-3 хвилини. Розгорніть тісто на робочій поверхні та розкладіть охолоджену начинку по поверхні листа. Тепер згорніть все навколо начинки, утворюючи рулет.

Помістіть штрудель на деко, з попередньо засланим промасленим папером, та змастіть його вершковим маслом. Відправте все у духовку та випікайте протягом 40-45 хвилин або до золотистого кольору.

Подавайте пляцок теплим, посипаним, за бажанням, цукровою пудрою.

Спробуйте приготувати цей австрійський шедевр вдома, і ви відчуєте всю вишуканість та смак його автентичного рецепта. Нехай справжній австрійський штрудель додасть вашому життю ще більше гастрономічних насолод!

Популярне

Подібні новини