Як укоренити грошове дерево від А до Я: розмножую квітку з листочка так, що вже всім відростки подарувала

Грошове дерево - дуже гарна та невибаглива кімнатна рослина, яку легко і просто укорінювати, якщо знати деякі хитроші. Про них і поговоримо далі.

Сьогодні ми розповімо про дуже простий і цікавий спосіб розмноження товстянки або грошового дерева.

А саме про розмноження листом. За допомогою цього способу ми можемо за короткий час отримати значну кількість рослин практично не порушуючи декоративного вигляду основної материнської рослини.

Для цього беремо пухкий слабокислий грунт (підійде універсальний грунт для розсади або для декоративно-листяних рослин). Злегка його зволожуємо, потім обережно відламуємо листочок, щоб не порушити його цілісність.

Після цього приблизно на пів годинки відставляємо листочок в сторону, щоб “ранка” злегка затягнулася і в неї не потрапили шкідливі мікроорганізми.

Після цього потрібно покласти листок поверх грунту. Не потрібно намагатися його заглибити.

Оскільки листочок дуже насичений вологою і поживними речовинами, то на вологому грунті на ньому почнуть з’являтися паростки, а також корінці.

Маленькі паростки дуже швидко розвиваються, відпускаючи корінці.

Як укоренити грошове дерево: корисні поради
Як укоренити грошове дерево: корисні поради

Також грошове дерево можна розмножити і листовим черенком. Для цього ви просто обламуєте черешок, даєте йому просохнути. Після цього край черешка поміщаєте у пухкий слабокислий грунт до зволожени. Він також швидко укорениться, але у момент, коли ми обламуємо листовий черенок, ми все одно видаляємо листочки. Не викидайте їх, а просто помістіть у горщик зі зволоженим грунтом.

Як відомо, толстянка або грошове дерево вважається рослиною, яка ніби магніт притягує в дім фінансове благополуччя. Тож якщо ви будете гарно доглядати за нею – за повір’ям на вас чекатиме багатство.

Популярне

Подібні новини