Найпростіший рецепт апельсинових кексів на сметані: готую їх щоранку дитині в школу — мінімум мороки

Кексики, мафіни та капкейки вже давно стали на наших столах частими смаколиками. Їхня популярність досягається не лише завдяки смаковим властивостям, а й завдяки розмірам, що робить їх зручними.

Рецепт апельсинових кексів, який ми пропонуємо сьогодні напрочуд простий. В основі його – тісто, приготовано на сметані, кефірі або йогурті.

З якими ж смаками, окрім апельсинового, можна зробити ці вироби? Зрозуміло, що ви можете замінити апельсин, наприклад, іншим цитрусовим – лимоном. Але тоді кислотність потрібно буде збалансувати більшою кількістю цукру.

Для випікання кексів використовуйте спеціальні маленькі формочки з металу, кераміки або силікону. Причому у металеві та керамічні потрібно додатково вставляти паперові стаканчики, а силіконові – змащувати олією.

Крім того, вам знадобиться духовка, заздалегідь розігріта до температури 180°C.

Інгредієнти

Обираємо цитруси до дому: апельсин або мандарин
Рецепт апельсинових кексів на сметані: дуже смачно
  • Борошно 360 г
  • Розпушувач 10 г
  • Сметана жирністю від 15% 250 г
  • Цукор 200 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Апельсин 1 штука
  • Цукрова пудра 1 склянка

Приготування

Рецепт апельсинових кексів на сметані: дуже смачно

Далі у зручний посуд вбийте яйця, всипте туди сіль, цукор звичайний й цукор ванільний, а потім все ретельно збийте за допомогою вінчика.

Після того додайте сметану й також все перемішайте до однорідної консистенції. Тепер вичавить туди сік лимона та натріть цедру.

У окремому посуді просійте борошно та розпушувач, після чого додавайте їх поступово у рідку масу й замішуйте тісто. Далі наповнюйте ним формочки для кексів на 2/3.

Після того відправте їх у духовку випікатися протягом 20-25 хвилин. Готові вироби дістаньте з духовки, а після охолодження – з формочок та полийте кекси глазур’ю.

Її потрібно приготувати наступним чином: у посуді з цукровою пудрою ретельно змішайте 2 столові ложки апельсинового соку.

Популярне

Подібні новини