Оживить будь-яку квітку: копієчне добриво для орхідей, гортензій і навіть гіацинтів. Внесіть і радійте

Щоб підживити домашні рослини можна не купувати спеціалізовані засоби, а скористатися простими, бюджетними та ефективними народними методами.

Всі домашні рослини потребують підживлення, інколи частіше, ніж ми думаємо. Все через обмежену площу живлення рослин. Якщо ваша квітка навіть росте у великому горщику – це зовсім не значить, що мінеральних речовин їй достатньо.

В будь-якому разі рослина виснажує землю, тож без додаткової підгодівлі не обійтися.

Як зрозуміти, що ваш кімнатний улюбленець потребує підживлення? На це вкажуть наступні ознаки:

повільний ріст;

стебла витягнуті;

бліді та дрібні листки;

відсутність цвітіння;

пожовтіння листя та плями на ньому.

Як реанімувати рослини
Як реанімувати рослини

Для того, щоб виправити ситуацію нам допожуть народні методи, які включать копієчні інгредієнти, що точно є на вашій кухні.

В першу чергу, мова про цукор. Це чи ненайпопулярніше добриво. яким підгодовують домашні квіти у горщиках.

Глюкоза, що міститься в цукрі служить “паливом” для запуску та функціонування всіх процесів життєдіяльності рослин (дихання, поглинання різних поживних речовин і так далі).

Окрім того глюкоза сприяє утворенню органічних молекул.Щоб приготувати добриво в домашніх умовах необхідно взяти півлітра води та додати в неї столову ложку цукру. Перемішайте та полийте рослину.

Викристовувати цей спосіб необхідно не частіше, ніж один раз на місяць. Частіше цього робити не потрібно, адже всього хорошого має бути в міру.

Замість цукру можна використовувати й саму глюкозу, яку можна придбати в аптеці. Для цього методу одну таблетку гюкози розчиняємо в літрі води. Отриманим розчином можна не тільки поливати рослини, а й обприскувати. Використовуємо також 1 раз на місяць.

Популярне

Подібні новини