Рецепт соковитих крилець Баффало: виходить смачніше, ніж в американському ресторані, а готується просто

Однією з класичних американських страв вважаються курячі крильця Баффало. Відмінність приготування їх полягає у тому, що їх не панірують, а глазуруються спеціальним гострим соусом.

За автентичним рецептом курячі крильця готуються на грилі. Але взимку за відсутності такої можливості підійде звичайне запікання у духовці на решітці, під яку заздалегідь ставлять глибоке деко, або у формі для запікання, яку, зрозуміло, краще застелити пергаментом.

Духовку ж попередньо розігрівають до температури 200°.

Інгредієнти

Кухар розповів, як правильно готувати американські крильця Баффало
  • Курячі крильця 800 г
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Часник сушений 1 чайна ложка
  • Сіли 1 чайна ложка
  • Кетчуп гострий 3 столові ложки
  • Мед 2 столові ложки
  • Масло вершкове 100 г

Приготування

Кухар розповів, як правильно готувати американські крильця Баффало

Курячі крильця помийте, обсушіть та відділіть крайні фаланги. Для цієї страви вони не потрібні, а от для приготування бульйону – цілком знадобляться у складі з іншими видами м’яса.

Тепер у посудині змішайте з олією сіль та сушений часник. Занурюйте крильця у цю суміш та викладайте на решітку у духовку. Періодично перегортаючи, запікайте їх протягом 50 хвилин.

У цей час приготуйте соус. В сотейник покладіть гострий кетчуп та мед. Поставте його на помірний вогонь та доведіть до кипіння, а тоді додайте масло. Помішуючи, варіть 2 хвилини.

Коли прийде час, крильця вийміть з духовки й рівномірно покрийте їх готовим соусом, а потім поверніть їх на решітку й запікайте хвилин 5, до поки не карамелізується соус. Але тут потрібно слідкувати, щоб крильця не підгоріли.

Готову страву варто подавати гарячою. Для гарніру підійде картопляне пюре та салати зі свіжих овочів, заправлених американським соусом ранч, який готується на основі сметани, класичного йогурту із сумішшю сушених трав.

Радимо спробувати ще такий рецепт:

Популярне

Подібні новини