Що посіяти в лютому? Поради для нетерплячих садівників-новачків, які прагнуть багатого врожаю

Що посіяти у лютому? Поради для нетерплячих садівників-початківців, що можна посіяти вже в лютому і вгамувати свій "садовий голод". А також поради, як правильно визначитися з термінами посіву.

У кожного затятого городника-садівника вже взимку починають свербіти руки і виникає гостре бажання щось посіяти і виростити.

І хоч до весни ще досить далеко вгамувати свій садовий голод можна вже в лютому, посіявши на розсаду деякі овочеві, квіткові та ягідні культури з довгим терміном розвитку.

Але варто пам’ятати, що лютнева посівна має свої тонкощі. Лютий дозволяє посіяти на розсаду тільки рослини з довгим терміном вегетації, тому уважно вивчіть і ознайомтеся з характеристиками культур, які збираєтеся посадити.

Що посіяти в лютому?
Що посіяти в лютому?

Велике значення має регіон, у якому ви проживаєте. Найчастіше в лютому розсаду садять жителі південних областей зі сприятливим кліматом. При розрахунку термінів посіву беріть до уваги і час проростання насіння.

Спочатку визначаються з терміном висадки рослин у відкритий грунт, потім від цього часу відраховують у зворотному напрямку період вирощування сіянців. І від отриманої дати ще відмінсовують час, доки насіння дасть повні сходи. Тобто паростки з семидольними листочками, що розкрилися.

В результаті ви зможете точно зрозуміти, коли приступати до вирощування розсади тієї чи іншої культури.

Під лютневу посівну цілком підпадають пізньостиглі сорти томатів з періодом вегетації більше 100 днів.

Розсада таких помідорів буде готова до пересадки приблизно через два місяці після появи всходів.

Якщо ви можете пересадити рослину на грядку або в теплицю на початку травня, то посіяти насіння таких сортів ви можете в останній декаді лютого. При цьому не забувайте, що на їх проростання піде 6-8 днів. В ці ж терміни можна сіяти на розсаду болгарський перець, який можна буде висадити на постійне місце через 55-70 днів після появи сходів.

На те, щоб насіння зійшло піде ще 5-7 днів, а може і трохи більше.

Насіння баклажану мають схожі характеристики з перцями, тому їх також можна посіяти в останніх числах лютого.

Сміливо можете сіяти в лютому черешкові і кореневі сорти корисної та ароматної селери. На початковому етапі ця культура росте дуже повільно і досягає розмірів для висадки в грунт не раніше, ніж через два місяці після появи сходів.

Популярне

Подібні новини