Готую запечену курку тепер тільки так: замість цитрусових кладу айву і птиця виходить втричі м’якішою

По-справжньому святковий вигляд має курка, запечена з айвою. Цією стравою ви нагодуєте чималу компанію друзів або велику родину, а завдяки цьому рецепту ви легко впораєтесь з цією задачею.

Курку зазвичай фарширують, щоб урізноманітнити її смак та аромат. А ще – це можливість одночасно приготувати й птицю, і гарнір, не витрачаючи забагато часу.

У цьому рецепті ми пропонуємо вам начинити курку айвою. Терпкий та специфічний аромат обов’язково створять святковий настрій й перетворять звичайну свійську птицю на витвір кулінарного мистецтва.

Окрім продуктів вам знадобиться, застелене пергаментом деко, та духовка, попередньо розігріта до температури 200°C.

Перед тим як надати вам рецепт, потрібно дати одну пораду: на ніч замочіть тушку у солоній воді (60 г солі на 1 л води), а потім обсушіть її та змастіть олією.

Інгредієнти

Кулінари поділились простим рецептом маринаду для курки для запікання в духовці – смачно та швидко
Кухар розповів, чому курку варто запікати з айвою
  • Курка вагою приблизно 2 кг
  • Айва 2 штуки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Перець чорний або білий мелений на ваш смак
  • Соняшникова олія 2 столові ложки

Приготування

 Всі секрети запеченої курки до новорічного столу
Кухар розповів, чому курку варто запікати з айвою

Підготуйте курку так, як радили вище, а потім натріть її сіллю ззовні й зсередини, а також поперчіть.

Далі наріжте айву на 6-8 частин кожну, покладіть в куряче черево, а потім краї шкурки зашийте товстими нитками. Можна також скріпити краї дерев’яними зубочистками. Для того, щоб крайня частина крилець та кінці ніжок не підгоріли, замотайте їх у фольгу.

Тепер тушку покладіть на деко й змастіть олією.

Відправте деко у духовку на 30 хвилин. Після того, не виймайте її з духовки, а зменште температуру до 180°C та продовжуйте запікати ще 45-50 хвилин.

Готову курку вийміть з духовки, а хвилин через 10 повидаляйте нитки або зубочистки, зніміть фольгу. За допомогою ножа та виделки розділіть курку на часточки та подавайте на стіл.

Популярне

Подібні новини