Коли не було дачі, то помідори вирощувала прямо на балконі квартири: спосіб, який працює на всі 100%

Отримати врожай помідорів можна не виходячи з квартири. Головне знати деякі хитрощі вирощування. Про них сьогодні і поговоримо.

Для початку необхідно вибрати підходящі сорти. Для вирощування томатів на підвіконні найкраще підійде насіння невисоких сортів, що мають не дуже великі або дрібні плоди (черрі, балконі ред та інші).

Такі томати не вимагають багато землі для вирощування, а значить це те, що нам потрібно.

Для того, щоб успішно виростити помідори на підвіконні потрібно створити необхідні умови. Томати не люблять перезволоження, тому поливайте їх з обережністю, щоб не допустити захворювання чорною ніжкою.

Помідори тепло- та світлолюбні, а значить їм потрібен довгий світловий день, тож радимо досвічувати їх за допомогою спеціальних ламп для рослин.

Але не впадайте у відчай якщо у вас їх немає, цілком підійдуть і звичайні енергозберігаючі лампи.

Головне, щоб вони були досить яскравим. Досвічувати потрібно протягом 12-16 годин, температура в кімнаті повинна бути 25-26 градусів.

Втім, не страшно, якщо вночі вона впаде до 16 градусів. Не додавайте надто багато органічних добрив, інакше отримаєте зайве зростання бадилля, а плодів зав’яжеться мало.

Щоб виростити кімнатні помідори спочатку ростимо розсаду. Почати потрібно з пророщування насіння. Для профілактики фітофторозу підійде грунтова суміш куплена в магазині.

Як виростити помідори прямо на підвіконні
Як виростити помідори прямо на підвіконні

Заповнюємо нею торф’яні або пластикові стаканчики і висіваємо насіння.

Для цього грунт злегка зволожуємо і в неглибокі лунки до одного сантиметра поміщаємо по 2-3 насіння і присипаємо землею.

Для створення необхідної вологості, ємності накриваємо плівкою або склоМ і ставимо в тепле місце.

При необхідності грунт зволожуємо, щоб не допустити пересихання.

Коли з’являться сходи плівку прибираємо і стежимо, щоб нашим помідором було тепло і світло.

Регулярно поливаємо наші сходи, але не сильно, щоб не перезволожувати.

Коли у томатів з’являться по два справжні листочки проводимо пікірування, тобто вибираємо найсильніші паростки і пересаджуємо їх в окрему ємність бажано побільше об’ємом.

Раз в 10 днів підгодовуємо розсаду мінеральними добривами. які ви легко купите в спеціалізованому магазині, інструкція до них додається.

Як виростити помідори прямо на підвіконні
Як виростити помідори прямо на підвіконні

Також не забуваємо акуратно розпушити землю навколо томатів. По мірі росту помідори можна підв’язувати, вставивши поруч кілочок.

Коли в пазухах листя з’являться додаткові стеблинки – їх потрібно видалити. Це пасинки, вони будуть відбирати харчування у плодів.

Після того, як зав’язалися плоди, на стволі залишаємо 4-5 кистей, інші видаляємо разом з верхівкою рослини, щоб вони не заважали росту плодів.

Популярне

Подібні новини