Посадіть ці невибагливі квіти, які не треба часто поливати: сад, ніби в Голландії, але без жодних заморочок

Якщо ви любите вирощувати квіти, але у вас немає можливості часто бувати на дачній ділянці, то вам потрібно вибрати види, які вимагають мінімум догляду і можуть довго обходитися без поливу.

Сьогодні говоримо про квіти, які добре переносять посуху і не вимагають частого поливу.

Відмінною посухостійкою прикрасою ділянки стане рудбекія. Її тонке листя і пелюстки мінімально випаровують вологу і завдяки цьому квітка завжди виглядає свіжою.

Цвіте рудбекія протягом усього літа. Найчастіше в садах зустрічаються сорти з жовтими бутонами, але бувають квітки рожевого, білого,  помаранчевого і фіолетового забарвлення.

Рудбекія
Рудбекія

Зовсім невибагливою рослиною також є гейхера. Цінується вона не тільки за коралові квітки на довгих ніжках, але особливо за яскраве листя найрізноманітніших і часом незвичайних відтінків.

Наступна квітка – ешольція. Вона потрапила до нас з північної Америки, де росте в регіонах з досить посушливим кліматом.

Катарантус, або як ще його називають барвінок, рожевий також дуже невибаглива рослина для посушливого саду.

Катарантус
Катарантус

Квітка ця родом з Мадагаскару, тому вона не просто добре росте в спеку, але навіть насолоджується нею. При цьому катарантус однаково добре росте, як на сонці, так і в тіні.

Добре існувати без довгого поливу може і цинія. Жорсткі листя знаходяться на протилежних сторонах стебла і мінімально випаровують вологу.

Існує величезна кількість забарвлень і форм цієї квітки, а період цвітіння триває до самих морозів.

Шикарні кущі квітучої шипшини чудово прикрасять будь-яку ділянку і практично нічого не вимагатимуть натомість (навіть поливу).

Шипшина чудово переносить посуху. Її цвітіння триває з травня по червень, а восени вона порадує вас дуже корисними ягодами для компоту.

До того ж з шипшини виходить чудова жива огорожа.

Популярне

Подібні новини