Підживлюю огірки цим копійчаним добривом, і маю море огірків з одного куща: хоч на базар неси, так багато

Огірки - це одна з найпоширеніших і улюблених культур серед дачників і городників. Це не найвибагливіший овоч для вирощування, якщо дотримуватися певних правил догляду.

Одним з важливих елементів догляду для підвищення врожайності огірків є підживлення. Сьогодні ми розповімо, чим, коли і як підгодувати огірки для максимального плодоношення.

Перше підживлення огірків потрібно провести не пізніше 10-14 днів після появи сходів, коли на рослині з’явиться по два справжніх листочка.

Найкраще для цього підходять препарати, які містяться мікроорганізми, що пришвидшують розкладання органічних речовин у грунті. Завдяки цьому рослини отримують необхідні елементи живлення в більш легкодоступній формі.

Окрім цього можна використовувати комплексні добрива для розсади.

Після висадки розсади у відкритий грунт огірки підгодовують чотири рази. Перший раз через два тижні після пересадки. Потім у період бутонізації. Далі в період цвітіння і останній раз в період плодоношення.

Як підживити огірки, щоб вдвічі збільшити врожай
Як підживити огірки, щоб вдвічі збільшити врожай

Пересадка огірків на постійне місце завжди викликає у рослин стрес, тому їх потрібно підгодувати. Але спочатку їм необхідно дати час укоренитися протягом 10-14 днів.

Для першого підживлення в 10 літрах води розчиніть 20 грам аміачної селітри, 10 грам сірчанокислого калію і 10 грам суперфосфату. Суміш застосовуйте з розрахунку півлітра на одну рослину.

Якщо ви побоюєтеся застосовувати мінеральне добриво, то можна замінити його органічним. Для цього внесіть розчин коров’яку в пропорції один до десяти або розчин курячого посліду в пропорції один до двадцяти.

А джерелом калію для огірків може стати деревна зола. Для цього один літр речовини розчиніть в 10 літрах води і підгодуйте отриманим розчином рослини під корінь.

Також можна зробити підживлення дріжджами. Для цього в 2 літра теплої води додайте 30 г сухих дріжджів та 0,5 склянки цукру.

Отриманий розчин приберіть на 2-3 дні в тепле місце. Після цього 1 склянку настою розчиніть в 10 літрах води та полийте огірки під корінь. Та не зловживайте цим методом, адже при частому використанні це робить грунт кислим.

Як підживити огірки, щоб вдвічі збільшити врожай
Як підживити огірки, щоб вдвічі збільшити врожай

В період бутонізації важливо підживити огірки фосфором і калієм. Для цього можна використовувати такий склад. В 10 літрах води розчиніть 40 грам суперфосфату і 30 грам калійної селітри. Під одну рослину вносять один-півтора літра добрива.

Далі в період цвітіння огірки добре підгодувати п’ятиденним настоєм пташиного посліду в пропорції один до двадцяти або настоєм коров’яка.

Популярне

Подібні новини