Буряк солодший за мармелад після цього копійчаного підживлення: завжди збираю врожай 100 кг мішками

Буряк - це одна з найлегших для вирощування культур. Вона не вимагає до себе великої уваги та догляду і немає жодного городу, де не вирощувався б цей овоч.

Але по-справжньому смачні і солодкі буряки вдається виростити не завжди і не всім. Сьогодні ви дізнаєтесь, що потрібно зробити, щоб покращити смак буряку та зробити його солодким та з довгим терміном зберігання.

Найперше і головне правило заключається в тому, що перед посівом насіння грядку потрібно правильно підготувати. Особливу увагу потрібно приділити кислотності ґрунту, тому що буряк не переносить кислий ґрунт. Дуже добре він росте на нейтральних і слабко лужних ґрунтах.

На кислих ґрунтах буряк погано нарощує коренеплоди і виростає зі специфічним солоно- гіркуватим смаком, а також погано зберігається.

Тому обов’язково потрібно провести тест за допомогою лакмусового паперу.

Якщо ж ґрунт у вас дійсно з підвищеною кислотністю, тоді з осені або рано навесні його потрібно розкислити. Для зниження кислотності ґрунту можна застосовувати крейду, гашене вапно або деревну золу.

Також буряк потрібно підживлювати калієвмісними добривами. Без калію солодкого буряку годі й чекати.

Чим підживити буряк, щоб був солодким
Чим підживити буряк, щоб був солодким

В той же час буряк не любить, щоб у грунті було багато азоту.

Не рекомендується в грядку вносити органічні добрива, такі як перегній, компост, курячий послід і також мінеральні азотне добриво, бо буряк виросте з величезним бадиллям і дрібними несмачними коренеплодами.

Після появи сходів буряку необхідно обов’язково провести проріджування, оскільки з одного насіння зазвичай з’являється два-три паростки. Тож залишаємо тільки один паросток. Інколи потрібно проріджувати двічі, доки між рослинами буде не менше 10 сантиметрів.

Для того , щоб буряки були солодкими потрібно кілька разів підгодувати їх добривом із вмістом великої кількості калію та мікроелементу бору.

Ці два елементи живлення роблять буряк неймовірно смачним, солодким і збільшують його термін зберігання.

Готуємо просте добриво. Беремо дві 200 грамових склянки просіяної деревної золи, засипаємо в 10 літрову лійку. Заливаємо теплою водою.

Далі туди ж додаємо розчин борної кислоти. Для цього 5 мл борної кислоти розводимо в 0,5 л води. Ретельно все перемішуємо та поливаємо грядки з буряком.

Популярне

Подібні новини