Терміново дайте цей копійчаний засіб томатам і будете збирати врожай відрами до осені: кума вміє порадити

Садові культури дають рясний урожай тільки в тому випадку, якщо їх підживлюють. Щоб підгодувати рослини, дачники часто використовують натуральні добрива, зокрема соду.

Основною причиною, через яку сода використовується як добриво замість хімікатів є те, що  вона абсолютно нешкідлива і для рослин, і для людини.

А ще це копійчаний засіб, який є у кожному будинку. Сода допомагає запобігти інфікуванню рослини та захищає її від хвороб. За допомогою содового розчину можна продезінфікувати насіння та ящики для розсади. Ще сода знижує кислотність ґрунту, стимулює зростання томатів та підвищує їх стійкість до температурних перепадів.

Насіння, яке обробляють розчином соди, демонструє відмінну схожість, а розсада дуже швидко приживеться практично на будь-якому виді ґрунту. А якщо використовувати розчин соди для кущів, вони швидко утворюватимуть зав’язі, а самі плоди матимуть покращені смакові якості. Великі та солодкі помідори – це справжня мрія будь-якого дачника.

Як використовувати розчин? Приготований розчин для підживлення томатів можна зберігати не більше трьох годин, а також не можна використовувати висококонцентровані суміші.

Чим підживити томати
Чим підживити томати

Варіантів приготування розчинів із содою для томатів кілька:

1. На два літри води потрібно розвести 2 столові ложки соди і замочити в цій суміші посадковий матеріал протягом 24 годин.

2. Щоб помідори мали хороший імунітет і добре росли, після перших сходів через 2 тижні треба обробити розсаду спеціальним разчином із содою. Пропорції – 3 літри води на 30 г соди.

3. Для захисту від шкідників та стимуляції зростання після пересадки в ґрунт можна додавати підкореневе підживлення томатів. Беремо 10 літрів води, 500 г соди, і під кожен кущ томатів вносимо по півлітра такого розчину. На додачу можна обприскати листя цією ж сумішшю. 4. Після того, як томати відцвіли, потрібно під корінь полити розчин соди, щоб утворювалися зав’язки більш інтенсивно. Для цьго озводимо 30 г соди у двох літрах води, і вносимо під кожен кущик по півлітра.

5. Як тільки томати почали плодоносити, щоб помідори були смачнішими і швидше росли, потрібно щотижня обприскувати їх сумішшю 5 літрів води та 200 г соди.

6. У разі, коли шкідники пожирають листя та плоди, можна зробити трохи інший розчин. Беремо 10 літрів води та 75 грамів соди, і обприскуємо кущі раз на 2-3 дні, поки шкідники повністю не зникнуть.

Популярне

Подібні новини