Особливо великий і без неприємного запаху: хитра свекруха обирає тільки цей сорт часнику. Ось у чому секрет

Різні сорти часнику підходять під різні умови посадки, тому при виборі важливо враховувати погоду в регіоні, склад ґрунту та рослини, які вже висаджені або плануються до посадки.

Деякі гібриди сорту не потребують спеціальної підготовки ділянки, а достатньо лише дезінфікувати ґрунт і внести добрива.

Більшість сортів часнику вимагають світлого місця для посадки, без застою води, певного типу ґрунту (суглинистий з нейтральною кислотністю) та правильних попередників (наприклад, капуста, баштанні культури, бобові, горох). Дотримуючись базових правил сівозміни, можна отримати більший урожай, а ігноруючи їх, ризикуєте погіршити якість посівного матеріалу та не отримати придатного для вживання урожаю в кінці сезону.

Якщо ви маєте намір використовувати часник лише для готування страв, рекомендується обирати озимі сорти. Якщо ваші плани включають розведення часнику для продажу або промислової переробки, варто звернути увагу на ярі види.

Кращі ярі сорти часнику садять навесні, збирають в середині серпня або на початку вересня. Ці сорти відрізняються довгим терміном зберігання та гарною врожайністю, але можуть бути менш гострими за смаком.

Експерти назвали найкращий сорт часнику
Експерти назвали найкращий сорт часнику

Багато городників радять звернути увагу на наступні сорти:

Дегтярський

Це середньостиглий часник зі світло-зеленим листям і округлою цибулиною. Його листя може досягати довжини до 37 сантиметрів, мають слабкий восковий нальот і підходять для використання у салатах. Головка часнику може містити до 18 зубчиків, при цьому рідко перевищує вагу від 35 до 38 грамів. Лушпиння має червоно-білий колір, м’якоть щільна і має помірну гостроту.

Флавор

Це середньостиглий сорт часнику, який не випускає стрілку. Його головка може досягати діаметра у 55 міліметрів, середня вага становить 80 грамів. Луска світло-рожева, м’якоть біла, щільна і помірно гостра. Кількість зубчиків у нього може становити від 15 до 20 штук. Цей сорт відрізняється відмінною транспортабельністю і стійкістю до грибкових захворювань.

Популярне

Подібні новини