Більше ніякої надокучливої попелиці! Знайшла цей диво-спосіб боротьби зі шкідником на городі та радію

Попелиця - це поширений шкідник, який може завдати шкоди вашому саду, особливо таким культурам, як помідори. Існують ефективні методи боротьби з попелицею, які допоможуть вам захистити рослини.

На щастя, існують ефективні народні методи боротьби з попелицею, які допоможуть вам захистити свої рослини без використання хімічних засобів.

Нашатирний спирт

Змішайте 2 столові ложки нашатирного спирту та 1 столову ложку мила в 10 літрах води. Розпиліть розчин на рослини під час безвітряного дня, краще під вечір. Запах нашатирного спирту відлякує попелицю, а мило допомагає розчину краще прилипати до листя.

Однак, нашатирний спирт має різкий запах, тому під час обробки рослин обов’язково використовуйте захисні рукавички та маску.

Зола

Додайте 10 г деревної золи та 20 г мила в 10 літрів води. Залиште розчин настоюватися протягом доби, потім процідіть. Обробіть цим розчином кущі та дерева. Зола має лужні властивості, які знищують попелицю. Мило, як і в попередньому випадку, допомагає розчину краще закріпитися на рослинах.

Сода

Розчиніть 80 г харчової соди в 10 літрах води. Розпиліть розчин на помідори та інші культури. Содовий розчин також має лужне середовище, яке неприємне для попелиці.

Однак, сода може змити захисний шар з листя томатів, тому не використовуйте цей метод занадто часто.

Як позбутися від попелиці на городі у три кроки
Як позбутися від попелиці на городі у три кроки

Трав’яні настої

Приготуйте настій з полину, чистотілу, деревію або інших рослин з сильним запахом (часник, цибуля, ромашка). Залийте 100 г обраної сухої рослини 1 літром окропу. Настоюйте протягом доби, потім процідіть. Додайте 40 г мила на 1 літр настою.

Розпиліть розчин на рослини. Запах цих рослин відлякує попелицю. Крім того, деякі з них (наприклад, чистотіл) мають інсектицидні властивості.

Рослинна олія

Змішайте 400 г рослинного масла (оливкова, соняшникова) з 2 столовими ложками рідкого мила та 1 літром води. Ретельно перемішайте розчин до утворення емульсії (рідини молочного кольору).

Розпиліть розчин на рослини для захисту від попелиці. Олійна плівка закупорює дихальця комах, що призводить до їх загибелі.

Популярне

Подібні новини