Всього 1 столова ложка цього під огірки і зав’язі попруть зі швидкістю світла: до 100 штук врожаю з куща

Щоб добитися великого та якісного врожаю досвідчені садівники використовують різноманітні засоби для підживлення культур, що виростають на присадибних ділянках.

Сьогодні ми поділимося ефективними рецептами добрив для огірків, які можна легко приготувати в домашніх умовах.

І на першому місці  – добриво, яке готується з додаванням дріжджів. Цей простий та бюджетний продукт має у своєму складі фосфор, марганець, азот та залізо, які благотворно впливають на рослини, стимулюють зростання кореневої системи і збільшують кількість плодів.

Готуємо підживлювальний розчин. Для цього 10 грамів свіжих або сухих дріжджів розводимо у відрі теплої води і додаємо дві столові ложки цукру. Ретельно перемішуємо і залишаємо в теплому місці на добу.

Експерти назвали корисне добриво для огірків
Експерти назвали корисне добриво для огірків

Готовий розчин вносимо під корінь з розрахунку 1 літр на один огірковий кущ. Підживлення проводимо 2-3 рази за сезон з інтервалом у два тижні.

Другий спосіб – хліб. Таке підживлення можна використовувати замість дріжджового. Воно підвищить родючість ґрунту, допоможе уникнути пожовтіння огіркового листя і прискорить зростання зеленої маси. Важливо відзначити, що цей засіб слід застосовувати тільки на лужному ґрунті так як він має кисле середовище.

Буханець хліба заливаємо відром води і настоюємо протягом 24 годин. Потім хліб розминаємо, додаємо 30 крапель спиртової настойки йоду. Все ретельно перемішуємо, проціджуємо і розводимо водою в пропорції 1:2.

Отриманий розчин використовуємо для обприскування рослин у вечірній та ранковий час.

Неодмінно скористайтеся нашими простими та бюджетними рекомендаціями, щоб зібрати багатий врожай. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини