Садові мурахи піднімуть білий прапор: змішую ці 2 інгредієнти і розсипаю в місцях скупчення комах-шкідників

Позбутися мурах можна за допомогою "хімії". Та навіщо. якщо є більш бюджтеніші та ще й екологічніші способи. Практично все необхідне є точно на вашій кухні.

Сьогодні ми розповімо про те, як харчова сода може вивести з вашого ділянки всіх мурах до єдиної.

Сода може працювати і як самостійний засіб через свою лужну структуру, і як інгредієнт з іншими речовинами, наприклад, суміш соди з оцтом проти мурах.

Взагалі вважається, що кожна мураха містить трохи мурашиною кислоти і при контакті з содою починається хімічна реакція, яка буквально розщеплює мурах, вбиваючи їх практично миттєво.

Віддаючи перевагу такій обробці ділянки содою, потрібно ретельно розвідати місця мурашників та “протоптані” доріжки пересування шкідників.

Садові мурахи назавжди підуть з вашого городу, якщо зробити це
Садові мурахи назавжди підуть з вашого городу, якщо зробити це

Найпростіший рецепт полягає в тому, щоб розвести 4 ложки соди на літр води і вилити в мурашник. Вода рознесе соду з водою по всьому ходу і мурахам нікуди буде втекти.

Ще можна використовувати соду з окропом. Три ложки соди на 3 літри окропу виливаємо в мурашник, так ефект буде ще краще, особливо якщо потім перекрити доступ повітря до мурашника, накривши його плівкою або просто присипавши землею.

Також ефек буде, якщо використовувати соду з оцтом. Спочатку засипаємо соду в середину мурашника і зверху заливаємо склянкою оцту, але поруч з городніми рослинами таким методом краще не користуватися.

В цьому випадку можна зробити приманку з цукру та соди. Розводимо ложку соди на 2 ложки цукру або цукрової пудри, все це змішуємо, розкладаємо по мурашиних доріжках та біля мурашників.

Сода не завдасть ніякої шкоди землі, навпаки вона розкислює грунт, роблячи його більш придатним для вирощування культурних рослин.

Популярне

Подібні новини