Всі викидають ці відходи, а дарма: закопую під кущ смородини і ягода пре, як скажена. Хоч бери і патентуй

Майже на будь-якій дачній ділянці можна знайти кущі червоної чи чорної смородини. Цей кущ практично не вимагає догляду, але дає дуже смачні та корисні ягоди. Сььгодні говоримо про ефективні добрива.

Якщо ви хочете зібрати цього року не скромний урожай, як зазвичай, а багато великої та солодкої ягоди, рекомендуємо використовувати найпростіше підживлення з того, що знайдеться на будь-якій кухні.

Секрет цього підживлення – у крохмалі. Для приготування нам знадобиться єдиний інгредієнт – картопляні очистки, та як можна більше. Багато дачників вкидають їх у ящик для перегною або на компостну купу, але спробуйте збирати їх та готувати настої для підживлення смородини, оскільки вони ідеально для цього підходять.

Вони містяться мінеральні компоненти та корисні речовини, які прискорять розвиток зеленої маси куща, захистять кущ від обсипання квіток, а також зроблять плодоношення тривалим і рясним. Такий ефект виходить через наявність у складі картопляних шкірок великої кількості калію, який дуже потрібен для розвитку та плодоношення куща – ефект від картопляних очистків буде не гірше, ніж від деревної золи!

Щоб приготувати добрива, беремо 200 грамів картопляних шкірок та закопуємо їх під кожен кущ смородини на глибину близько 15-25 сантиметрів. Робиться це за один-два тижні до збирання врожаю.

Городники назвали потужне добриво для смородини
Городники назвали потужне добриво для смородини

Крім цього, якщо не хочете розкопувати землю під кущем з ризиком пошкодити коріння, можете залити таку кількість очистків за допомогою окропу та в протягом доби настоювати у темному місці.

Під кущ необхідно вилити одне відро настоянки з шкірок картоплі, після чого залити двома відрами теплої води. Так весь калій швидко засвоюється рослиною і ефект буде негайним.

Популярне

Подібні новини