Після цього огірки наростають пучками, незалежно від сорту: ллю по 1 літру під кущ і є потужний врожай

Огірки є універсальним продуктом та його висаджують практично всі городники, але часом вони стикаються з проблемою поганою урожайності. Як впоратися - читайте далі.

Якщо ви зіткнулися з такою перепоною, то не поспішайте засмучуватися, вона цілком розв’язувана. Огірочки потребують достатньої кількості азоту, фосфору, калію, заліза та магнію.

І відмінним засобом для підживлення огірків та їх захисту є кефір. Він здатний забезпечувати надійний захист плодів від хвороб та комах-шкідників, запобігати утворенню грибків, стимулювати зростання рослин, збільшувати врожайність, зміцнювати імунітет рослин, скорочувати кількість пустоцвітів.

Рекомендується застосовувати кефір з медом, тому що цей компонент вважається відмінним біостимулятором. Він добре підходить як для замочування насіння, так і для підживлення рослин. До того ж мед у рази покращує запилення та утворення зав’язей.

Городники розповіли про потужне добриво для огірків
Городники розповіли про потужне добриво для огірків

Для приготування супер-підгодівлі візьміть літр кефіру, змішайте його з одним літром чистої води, після чого додайте столову ложку меду і ще можете додати одну столову ложку сметани.

Все ретельно перемішайте і настоюйте суміш кілька годин, після чого розбавте її 20 літрами води та поливайте кущі по одному літру на кожен кущ.

Щоб успішно доглядати за огірками, важливо забезпечити їм достатнє освітлення, воду та відповідну температуру. Регулярно видаляйте бур’яни та забезпечуйте вентиляцію, щоб запобігти захворюванням. Необхідно також вчасно збирати плоди, щоб стимулювати нові плодоношення.

Для збереження вологості та захисту від шкідників рекомендується мульчувати грядки. Також важливо враховувати потреби різних сортів огірків у волозі та температурі. Дотримуйтесь цих рекомендацій і ви отримаєте потужний врожай.

Популярне

Подібні новини