Сусідка заздрить, бо у мене жодного червивого яблука: обробляю цим трав’яним настоєм і плодожерки як не було

Щороку кожен, хто вирощує яблука, точно стикається з черв'яками і плодожерками, які ну дуже люблять ласувати солодкими плодами вашої праці. Втім, є спосіб зберегти врожай.

Немає нічого гірше, ніж побачити, як улюблені яблуні стають жертвами нав’язливих черв’яків та противних плодожерок. Тим не менш, перед тим як братися до хімічних препаратів, які можуть бути небезпечними для рослин і навколишнього середовища, ми можемо використати природні засоби. Серед них — полин.

Цей, здавалось би бур’ян, відомий своїми властивостями, однак мало хто знає, що він є ідеальним засобом для боротьби зі шкідниками на плодових деревах.

Садівник розповів, чим ефективно обробити яблука від черв’яків

Почнемо з того, що запах полину дуже неприємний для багатьох комах і, зокрема, черв’яків. Він містить у собі речовини, які відлякують їх і навіть можуть вбивати їх. Коли запах цієї трави огортає яблуні чи то груші, він створює невидимий бар’єр, який змушує плодожерок шукати інші місця для своєї поживи.

Але як саме використовувати полин для боротьби зі шкідниками на яблунях? Одним із ефективних способів є приготування відвару з рослин, яких бояться комахи. До складу такого відвару входять полин, деревій, бадилля помідорів, лопух, пижмо, ромашка і молочай.

Ось як приготувати цей захисний диво-засіб.

Садівник розповів, чим ефективно обробити яблука від черв’яків

Виміряйте 50 грамів полину та інших зазначених трав. Залийте їх каструлею окропом. Нагрійте суміш на середньому вогні до кипіння. Зменшіть вогонь та дайте відвару покипіти протягом 15-20 хвилин.

Після цього вимкніть вогонь та залиште розчин настоятися протягом 2-3 годин. Процідіть відвар, щоб видалити тверді частинки трав.

Використовуйте отриману суміш для обприскування дерев раз на тиждень.

Цей природний засіб допоможе утримати черв’яків подалі від ваших яблунь, захищаючи їх від пошкоджень та зберігаючи урожай якісним і здоровим.

Нагадаємо, що важливо дотримуватися безпечних інструкцій щодо обробки рослинних препаратів та дотримуватися дозування. Бережіть природу і свій сад, обираючи екологічно чисті методи боротьби з шкідниками.

Популярне

Подібні новини