Мурахи більше ніколи не повернуться на мою ділянку: висадила цю пахучу рослину і ефект помітила миттєво

Якщо ваш сад щороку атакують попелиці та мурахи, скористайтеся природними інсектицидами. Посадіть рослини, які своїми ефірними оліями відлякають шкідників.

Щоб назавжди позбутися попелиці та мурах, на городі можна висадити корисні культури, які своїми запахами відлякують шкідників з грядок.

Невибагливу гвоздику можна висаджувати по бордюру клумб. Її запах неприємний для попелиць і мурах. Рослина не потребує особливого догляду, більш того, врна ще й їстівна і дуже корисна.

Також ви можете використовувати запашну лаванду / Lavandula, щоб підкреслити красу розарію. Ефір у складі олії, відлякує не тільки мурах і тлю, а й комарів, мух і кліщів.

Як позбутися мурах на городі: поради експертів
Як позбутися мурах на городі: поради експертів

Шавлія та полин також здатні відлякувати шкідників своїми запахами. Серед останніх виведено багато декоративних видів з дуже яскравим сріблястим листям. Такі рослини будуть чудово виглядати в якості красивого пишного бордюру по краю квітника.

Таким же ароматичним помічником вважається розмарин / Rosmarinus. Єдиний момент полягає в тому, що він погано переносить холодні зими середньої смуги , тому восени його краще перенести в горщики і в тепле приміщення, наприклад краще занести на кухню. Розмарин є відмінною приправою для багатьох страв.

Не менш корисними спеціями є чебрець і майоран. Їх ефірні масла відлякують багатьох шкідників. Також попелиця і мурахи ненавидять аромати таких рослин, як коріандр, часник, ісоп та базилік.

Було помічено, що мурахи навколо чорнобривців припиняють активне поширення попелиць на посаджених кущах і деревах. Ці корисні і невибагливі квіти будуть радувати вас все літо до осінніх холодів. Краще висаджувати не тільки гібридні рослини, а найзвичайніші сортові чорнобривці, які мають найбільш стійкий запах.

Популярне

Подібні новини